fbpx

Нардеп розповів, як нараховуватиметься зарплата держслужбовцям

Суспільство 01:48, 11.12, 2015

Відповідно до закону Про державну службу, 70% заробітної плати державного службовця - це ставка, лише 30% - премія.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Роман Мацола, передає УНН.

"В чинному законі заробітна плата держслужбовця 20% – ставка, 70-80%  премія. Це дає змогу керівнику маніпулювати. В сьогоднішньому законі, який ми прийняли, написано, що 70%  ставка, а тільки 30%  премія",  зазначив він.

За його словами, згідно з ухваленим законом, буде введено нову посаду держсекретаря.

"Державні секретарі будуть працювати при Міністерствах і будуть незалежними від Міністерства і уряду. Це люди, які будуть вибиратися на п'ять років і працювати не більше двох термінів  максимально 10 років",  сказав Р. Мацола.

Нагадаємо, 10 грудня Верховна Рада ухвалила новий закон про державну службу, зобов'язавши, зокрема, обов'язково проводити конкурс при прийомі на держслужбу та нараховувати їм пенсію на загальних підставах. Парламентарі підтримали 261 голосом у другому читанні та в цілому відповідний законопроект.

29 листопада Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував внести поправку до законопроекту про державну службу, в якій передбачається, що на перехідний період, протягом 2016-2017 років, треба сформувати фонд з коштів Євросоюзу для збільшення зарплат державних службовців.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: