fbpx

Нацбанк визнав банкрутом банк Бахматюка "Фінансова ініціатива"

Суспільство 13:03, 24.06, 2015

Впродовж року "луснув" уже другий банк аграрного олігарха Олега Бахматюка. Національний банк України своїм рішенням від 23 червня визнав банк "Фінансова ініціатива" неплатоспроможним.

Як повідомляють у регуляторі, більшість вкладників банку отримають свої кошти у повному обсязі у вигляді відшкодування від Фонду гарантування вкладів.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі понад 3,7 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Нацбанку, "Фінансова ініціатива" мав з лютого 2015 року та протягом 180 днів, тобто до 23 червня 2015 року, привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України.

Комерційний банк "Фінансова ініціатива" належить аграрному олігарху Олегу Бахматюку. 

Читайте такожБанк прикарпатського мільярдера отримав 3 млрд грн на рефінансування від НБУ

"Однак, незважаючи на всі зусилля зі стабілізації, зокрема докапіталізацію банку власником істотної частини фінустанові, зупинити відтік коштів, стабілізувати ліквідність і відновити платоспроможність в умовах поточної фінансової кризи так і не вдалося", – пояснили в НБУ.

Як повідомлялося, міністр фінансів України Наталія Яресько закликала притягати до відповідальності керівництво банків-банкрутів.

Банк "Фінансова ініціатива" мав три представництва на Прикарпатті – два відділення в Івано-Франківську та одне у місті Коломия.

Інший банк Бахматюка –  "VAB Банк" – НБУ визнав неплатоспроможним торік, 21 листопада 2014 року.

19 березня цього року у фінустанови "Фінансова ініціатива" забрали банківську ліцензію та почали процес повної ліквідації, інформує ТСН. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: