fbpx

Нацрада заборонила трансляцію ще 13 російських телеканалів в Україні

Політика 13:39, 17.03, 2016

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України вилучила з переліку дозволених для трансляції на території України ще 13 російських телеканалів. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні в четвер, 17 березня.

Серед заборонених є телеканали, у програмах яких були помічені персони, внесені до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, а також була зафіксована комерційна реклама, розповсюдження якої в ефірах іноземних телеканалів в Україні заборонене, передає Радіо Свобода

Під заборону потрапили, зокрема, телеканали "Радість моя", "Музика Першого", "Оcean-TV", "HD Life", "ТДК (Телевізійний Дамський Клуб)", "24 Док", "Дитячий", "STV", "Індія ТБ", "Здорове телебачення", "Ля-мінор ТБ", "Єврокіно", "Drive".

Щоб провайдери встигли підготуватися, рішення про заборону вступить в дію через місяць, зауважили в Нацкомісії.

Водночас регулятор визнав телеканал Mezzo Live HD (Франція) таким, що відповідає Європейській конвенції про транскордонне телебачення і українському законодавству.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України заборонила ретрансляцію 15 російських каналів в ефірних і кабельних мережах, пізніше регулятор повернув в адаптаційний перелік канал "Світ серіалу".

Міністерство культури України минулоріч склало на підставі звернень РНБО, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. На сьогодні у списку вказано імена 83 громадян Російської Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: