fbpx

Не чекати миру, а модернізувати державу вже зараз, – Сергій Таран

Політика 19:37, 17.04, 2015

Три важливі чинники для зміни економічної, соціальної та політичної ситуації в Україні назвав на зустрічі з мешканцями Івано-Франківська політолог, громадський активіст, член ради партії "ВОЛЯ" Сергій Таран.

Власне ці чинники і взяла на озброєння та втілює партія "ВОЛЯ", яку представляє Таран.

"Ми живемо в той час, коли в України з'явився реальний шанс на реальні зміни. Вперше за її незалежну історію з'явилися політики, які готові це робити", – сказав Сергій Таран.

Перше, на думку волівця, що слід зробити у загальнодержавному масштабі, – подолати олігархів. Тобто мінімізувати чи й узагалі "викорнити" їхній влив на економіку і політику в Україні. Олігархи, які отримували надприбутки завдяки тому, що нечесно і непрозоро отримали доступ до державної власності, створили в країні систему монополій та корупції, запровадили фінансування політичних партій як бізнес-проекту.

"Депутати політичних партій, заведені у Верховну Раду завдяки фінансуванню олігархів, через корупційні зконопроекти "відбивають" інвестовані в них гроші", – пояснив Сергій Таран.

За його словами, саме олігархи створили в країні умови – монополії, корупція і непрозорість,  через які в Україну не йдуть інвестори. Тому, декларують волівці, слід змінити ці умови. І зробити це в такий спосіб, щоби перетворити олігархів на великих бізнесменів.

"Важливо розрізняти олігархів і великий бізнес. Великий бізнес створює економіку, забезпечує реальні умови для конкуренції і сплачує податки. Бо зацікавлений у тому, щоби в країні була інфраструктура,  каже Сергій Таран.  Перше, що ми маємо зробити, – це перетворити олігархів на великих бізнесменів, які чесно заробляють. А ті, хто з цим не згодиться, мають піти у в'язницю".

Друге – реформи під час війни. Сергій Таран наполягає, що війна не заважає реформам.

"Насправді дуже багато країн у світі робили реформи під час війни. І робили успішні реформи. Нам дуже важливо зараз не чекати, доки настане мир, а вже модернізувати державу. Модернізувати армію. Зробити сильну країну, яка зможе дати відсіч ворогу",  озвучив Таран свою позицію, вона ж позиція політичної сили, до якої він належить.

Третє, що треба зробити для змін в українській державі, – навчити громадян бути відповідальними.

"Зараз почався процес розвитку місцевого самоврядування, і цей процес вчить нас бути небайдужими до того, що відбувається поруч – на нашій вулиці, в нашому місті чи в селі. Нам  потрібно робити самоврядування. Бо хоч ми зараз і заборонили комуністичну ідеологію, але ця ідеологія не зникла сама собою в головах,  відзначив політолог.  Наші сусіди поляки пишаються саме реформою самоврядування. Бо саме ця реформа створила в Польщі відповідальних громадян, які навчилися керувати власним містом, селом і зрештою власною державою".

Цей рік, що ми його проживаємо, спрогнозував Сергій Таран, буде важким. Але надзвичайно продуктивним, якщо українці об'єднаються, щоби творити модернізовану країну.

"Ми живемо в унікальний час. На наших очах твориться історія. Саме зараз ми творимо потужну політичну націю. І нам з вами випало щастя бути учасниками цього процесу",  підсумував політолог.

Сьогодні в Івано-Франківську пройшла зустріч членів Ради партії "ВОЛЯ" Сергія Тарана, Ольги Галабали та народного депутата Ірини Суслової з мешканцями міста. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: