fbpx

Нерухомість онлайн: Івано-Франківськ долучився до пілотного проекту "ProZorro. Продажі"

Економіка 10:29, 18.01, 2018

Івано-Франківськ візьме участь у пілотному проекті, який дозволить продавати та здавати в оренду нерухоме комунальне майно через прозорі онлайн-аукціони.

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та керівник проекту "ProZorro. Продажі" Олексій Соболєв підписали меморандум про співпрацю.

Сьогодні ВР має прийняти ЗУ "Про приватизацію", де буде передбачена купівля державного чи комунального майна виключно через прозорі аукціони.

"Місто отримає більше коштів, громадські активісти матимуть можливість слідкувати за цим, а бізнес зможе брати участь в аукціонах і давати кращу ціну. Тому це вигідно усім, адже бюджет буде отримувати якомога швидше додаткові кошти", – зазначив Соболєв.

За його словами, до системи вже підключилося 18 міст. Як показує практика, в містах близько 70% аукціонів проводяться з першого разу після приєднання до системи "ProZorro. Продажі".

Як зазначає Соболєв, в електронних аукціонах не виникає традиційних конфліктів інтересів чи інших, оскільки все відбувається онлайн і стежити за ходом аукціону може будь-хто.

"Там, куди ми приходимо, особливо у проблемних сферах, де були конфлікти бізнесменів, вони щезають, оскільки люди розуміють, що не потрібно з кимось домовлятись, а вони просто пропонують найвищу ціну і перемагають",  розповів Соболєв.

Використання системи повністю безкоштовне для державних та комунальних органів. А переможець торгів сплачує комісію у розмірі 1%. Соболєв вручив Марцінківу символічну подяку, що Івано-Франківськ став одним з найбільш інноваційних міст, яке впроваджує систему ще до прийняття закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: