fbpx

"Нескорені" Володимира Безрукого переїхали з Франківська до Галича

Суспільство 18:18, 17.03, 2015

Виставка малюнків калуського художника-графіка, бійця Володимира Безрукого, якій не знайшлося постійного місця в Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї, тепер експонується в музеї "Давній Галич".

У музеї “Давній Галич” сьогодні відкрили виставку робіт калуського художника-графіка, бійця одного з добровольчих батальйонів Володимира Безрукого. 

В експозиції представлені дві тематичні серії портретів – учасників Майдану і захисників України на Донбасі, зокрема, бійців батальйонів “Донбас”, “Айдар” та “Днєпр-1”, та портрети зі серії “Донєцкіє – ми”. Ця серія, створена останньою, на відміну від попередніх, виконана в кольорі і особливо виразно передає характери донеччан, які воюють в добровольчих батальйонах.

Художню частину виставки доповнює інсталяція “Майдан”, де представлені речі з Майдану і яка ілюструє всі етапи Революції гідності.

Художник з Калуша Володимир Безрукий намалював близько сотні портретів майданівців, учасників Революції гідності. Серед облич, увіковічнених на папері, – відважні медики, козаки, сотники, волонтери з різних міст Прикарпаття та люди з різних куточків України. 

Митець продовжив працювати на Сході, де захищає Україну, і розпочав нову серію робіт зі створення портретів українських героїв.

Організатори виставки – франківський художник Богдан Бринський та активістка, волонтерка групи з допомоги пораненим прикарпатцям Наталя Сербин.

Виставка в Галичі триває до 26 березня. Це ще одна можливість для прикарпатців побачити унікальні портрети сучасників. Далі експозиція переїде до Києва. Між тим, на рівні міської влади Франківська обговорюється питання, щоби роботам Володимира Безрукого відвести постійне місце експозиції в обласному центрі.

Боєць АТО і художник Володимир Безрукий постійно надсилає із фронту свої роботи місцевим волонтерам. Частина з них продається на благодійних аукціонах. А частину робіт волонтери пропонували виставляти в Краєзнавчому музеї на постійній основі. Однак дирекція відповіла, що місця для такої експозиції немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: