fbpx

Новий керівник Укрзалізниці – успішний польський менеджер і рок-музикант з прикарпатським корінням

Економіка 17:55, 16.04, 2016

Войцех Бальчун розповів про свого дідуся з Івано-Франківщини та перспективи Укрзалізниці.

Варшава – Конкурс на заміщення вакантної посади директора Публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” виграв Войцех Бальчун – громадянин Польщі, успішний менеджер, відомий також як лідер рок-гурту Chemia. Конкурсна комісія вибрала Бальчуна серед 31 кандидата.

Войцех Бальчун – це менеджер із великим досвідом управління, який керував одним із найбільших польських банків PKO BP, а також реструктуризував Польську державну залізницю Саrgо, був також керівником наглядової ради Польських авіаліній LOT.

В інтерв’ю “Радіо Свобода” Войцех Бальчун розповів про плани на новій посаді.

“Укрзалізниця – одна з найбільших залізниць у світі. Це величезна фірма з великими проблемами, тож мені здалося, що це може бути цікавий досвід і виклик для мене як менеджера, який вже трохи засумував за такими великими викликами, адже відтоді, як я пішов із посади керівника Польської держзалізниці Саrgо, минуло вже три роки”, – розповідає Бальчун.

Хоча зізнається, що усвідомлює, наскільки серйозною є ситуація, та додає, що намагався отримати якнайбільше даних та інформації про Укрзалізницю. Він також переконаний, що в України є великий потенціал у цій сфері.

“Це велетенська фірма, де працює понад 320 тисяч осіб, яка перевозить величезну кількість товарів. Україна має стратегічне місце розташування у Європі, на її території перетинаються транспортні коридори, постійно тривають розмови про створення нового “Шовкового шляху”, є доступ до Одеського порту, тож цей великий потенціал мене мотивує”,  розповідає Войцех Бальчун.

Бальчун також розповів про своє українське коріння.

“У мене також є свої особисті причини для такого рішення, це – коріння моєї родини, яке на території сучасної України. Мій дідусь – родом з України і у нас вдома були лише гарні спогади про ті сторони. Мій дідусь та його брати – родом з околиць Рогатина, що на Івано-Франківщині, всі вони навчалися у Львові. Тож для мене, крім всього іншого, це ще й сентиментальна подорож. У нас, у поляків та українців, є багато спільного. Тож попри складну історію ми спроможні співпрацювати в ім’я спільного блага”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: