fbpx

Обласна влада готова до кардинальних рішень щодо діяльності керівництва обласного перинатального центру

Суспільство 10:55, 05.02, 2016

Керівництво обласної державної адміністрації відреагувало на публікації у ЗМІ та скарги громадян щодо поборів та занедбаного стану обласного перинатального центру.

Таку думку висловив голова облдержадміністрації Олег Гончарук під час наради з керівництвом департаменту охорони здоров’я щодо найбільш проблемних питань галузі, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За словами очільника області, стан справ у Івано-Франківському обласному перинатальному центрі можна назвати критичним.

"З одного боку, жителі області систематично скаржаться на побори у цьому медичному закладі, з іншого – на ганебні умови перебування вагітних жінок, матерів та новонароджених діток у ньому. Ця проблема не нова і тягнеться уже роками. Але сьогодні обласна влада, за повної підтримки громади області, готова до прийняття кардинальних рішень", – зазначив голова облдержадміністрації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ціна життя: скільки коштують пологи в Івано-Франківську

Як пояснив посадовець, персональну відповідальність за стан справ у перинатальному центрі повинен нести головний лікар закладу Ігор Вакалюк.

"Ми задіємо всі законні важелі впливу, щоб змінити ситуацію. Не може бути, щоб перинатальний центр працював не для людей, а так, як це вигідно керівнику установи", – наголосив Олег Гончарук.

Посадовець повідомив, що, окрім використання адміністративних важелів впливу, готовий звертатися за підтримкою і до правоохоронних структур.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: