fbpx

Обласна влада порушує права вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату, – Лутковська

Суспільство 11:03, 19.05, 2016

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська відреагувала на порушення прав вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відреагувала на звернення Української благодійницької мережі щодо порушення прав вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату, який розташований на території Івано-Франківської області, на безоплатне забезпечення підгузками.

Наголошуємо, що ця проблема виникла аж ніяк не з вини працівників Залучанського дитбудинку, оскільки його фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету, а тому вирішити її може виключно Івано-Франківська обласна рада.

Право сиріт з неповносправністю на безоплатне забезпечення підгузками передбачене низкою правових норм. Однак у кошторисі Залучанського дитбудинку на 2016 рік на закупівлю підгузок за рахунок бюджетних коштів передбачено лише близько 10% від потреби, що є наслідком недостатнього фінансування.

У листі від Валерії Лутковської зазначається, що за зверненням "УБМ" відкрито провадження. Крім цього, організація звернулась до прес-служби Івано-Франківської облради за роз’ясненням. Нас цікавить, які заходи вживаються для вирішення цієї гострої проблеми та виділення бюджетних на цю важливу потребу неповносправних сиріт. Про позицію облради ми повідомимо, як тільки отримаємо коментар її прес-служби.

У свою чергу Українська благодійницька мережа продовжить стежити за розвитком цих подій і контролюватиме, аби права вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату були дотримані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: