fbpx

На Прикарпатті активістів Євромайдану цього року прирівняють до пільгової категорії учасників АТО. ВІДЕО

Суспільство 15:05, 12.01, 2018

В Департаменті соцполітики Івано-Франківської ОДА прозвітували про сприяння учасникам АТО у 2017 році.

Торік на нове житло для ветеранів війни було виділено понад 12 мільйонів гривень. На ці кошти придбано два десятки квартир, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Традиційно проводиться реабілітація поранених бійців та оздоровлення учасників акцій громадського протесту. На ці потреби виділено понад півмільйона гривень.

З обласного бюджету також здійснюється щомісячна виплата неповнолітнім родичам загиблих на Майдані, зазначили чиновники. Вперше надано матеріальну допомогу добровольцям, котрі отримали відповідне посвідчення, у розмірі 5 тисяч гривень.

Виплачуться грошова компенсація сім’ям загиблих бійців. З них 17 учасників АТО померли після демобілізації.

Неабияку роль в адаптації учасників АТО виконують волонтери. На Прикарпатті діє близько чотирьох десятків офіційно зареєстрованих організацій. В соціальному Департаменті готові до співпраці з благодійниками. Але кошти з бюджету будуть надавати виключно на реалізацію конкретних проектів. Всі пропозиції розглядає спеціальна комісія.

Законними гарантіями соцзахисту користується 38 тисяч прикарпатців. З них 10 тисяч – учасники бойовий дій. Ще 3 тисячі пільговиків – родичі загиблих учасників АТО. З десяток сімей ветеранів АТО очікують на рішення центральної влади.

В Департаменті соцполітики аноансували, активістів Євромайдану цього року прирівняють до пільгової категорії учасників АТО. Відтак вони користуватимуться відповідними соціальними преференціями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: