fbpx

Облрада просить Президента захистити прикарпатського бійця від свавілля правоохоронців

Політика 12:57, 26.05, 2016

Івано-Франківська обласна рада підтримала звернення фракції “ВОЛЯ” щодо звільнення бійця АТО Романа Ілитчука

Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента України Петра Порошенка, генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра оборони Степана Полторака та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою не допустити несправедливого обвинувачення й ув’язнення 29-річного бійця АТО прикарпатця Романа Ілитчука. Звернення зачитав Андрій Марійчин під час засідання 5 сесії обласної ради.

У зверненні йдеться, що досудове розслідування у провадженні проти Романа Ілитчука має “виключно однобічний характер з обвинувальним ухилом”.

Депутат облради від партії “ВОЛЯ” Ольга Федишина також додала, що всупереч тому, що адвокат надав суду матеріали на 34 аркушах з позитивними характеристиками Романа Ілитчука, суд не взяв їх до уваги та продовжив термін перебування під вартою на один місяць – до 25 червня.

«Як повідомив адвокат, в якості свідків суд опитує тільки тих, хто свідчить проти Романа. Більше того, потерпілий був працівником поліції, а його батько обіймав керівну посаду в місцевій поліції, внаслідок чого міг мати вплив на хід слідства», –  наголосила Федишина.

Також вона запропонувала доповнити проект рішення пунктом про те, щоб вжити усіх необхідних заходів  для зміни запобіжного заходу на такий, що не пов’язаний з триманням під вартою.

Як повідомляв КУРС, Роман Ілитчук, перебуваючи на патрулюванні, розбороняв масову бійку за участю п’яних поліцейських у Дзержинську, що на Донеччині. Бійка сталася в ніч з 6 на 7 січня 2016 року. Йому інкримінують ст. 115 ККУ (Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ (Замах на злочин). Під час інциденту начебто постраждав лейтенант місцевої поліції Іван Ігнаткін, який отримав вогнепальне поранення в ногу. Ілитчука можуть позбавити волі на 15 років.

Станом на сьогодні, триває досудове розслідування.

Громадськість організувала мирний мітинг на підтримку прикарпатського бійця АТО. Зокрема, депутати облради від партії «ВОЛЯ» звернулись до головного прокурора обласної воєнної прокуратури із вимогами:

1.  Втрутитись в ситуацію і не допустити незаконного свавілля з боку правоохоронних органів та захистити патріота і захисника України Ілитчука Романа Ярославовича.

2.  Вжити необхідних заходів, з метою передачі матеріалів кримінального провадження на розгляд іншого суду.

3.  Вжити всіх необхідних заходів щодо передачі матеріалів кримінального провадження, зазначеного у даній заяві, до іншого органу досудового розслідування, з метою об’єктивного та неупередженого розгляду справи.

Після мітингу депутат облради від партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала під час засідання президії Івано-франківської обласної ради запропонувала, аби Івано-Франківська облрада, як орган місцевого самоврядування, звернулася до Президента, Генерального прокурора, Міністра оборони та Міністра внутрішніх справ з тим, щоб справу передали до іншого органу слідства та іншого суду для забезпечення дійсно неупередженого та об’єктивного розгляду справи.

Крім того народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко готовий взяти на поруки Романа Ілитчука. Наразі команда Дерев’янка готує необхідні документи.

Як повідомляв КУРС, на днях прикарпатські ветерани АТО попередили, що заблокують залізницю і дорогу міжнародного значення у разі несправедливого обвинувачення побратима. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: