fbpx

Обряд відновлення шлюбних обіцянок відбувся на храмовому святі у Крихівцях

Суспільство 14:42, 27.05, 2019

Родинне храмове свято відбулося на парафії святих Кирила і Методія, що в мікрорайоні "Крихівці" в Івано-Франківську.

У неділю, 26 травня, відбулося храмове свято на парафії святих Кирила і Методія, що в Івано-Франківську (Крихівцях). Цьогоріч головна тема свята – тема сім’ї, оскільки цей рік проголошений Всеукраїнською радою Церков "роком родини".

Впродовж тижня перед днем самого свята на парафії святих Кирила і Методія відбувалися тематичні конференціі і богослужіння.

В середу, 22 травня, доповідачем був Адріан Буковинський. Він роздумував над темою "Батьківства" та запропонував її до обговорення.

Наступного ж дня, 23 травня, доповідачем стала Марта Гладій, яка представила тему "Материнства".

Завершальною стала доповідь Ольги Павлишин, яка відбулася 24 травня. Вона розповіла про народження дітей в дусі християнського вчення. 

Вечірній суботній вечір поєднав у собі  урочисту відправу, обхід з іконою святих Кирила і Методія навколо храму і вечір пісні й танцю. Була святкова трапеза, конкурси та розваги під живу музику. 

Кульмінаційним моментом свята стала недільна Літургія, яку очолив митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, повідомляє прес-служба архієпархії. Співслужив митрополиту настоятель парафії отець Йосафат Бойко.

Митрополит привітав Згромадження, яке опікується парафією, з 25-річчям заснування в Україні і 35-річчям у світі. Мер Франківська Руслан Марцінків та голова села Крихівці Мирон Гаргат вручили грамоту отцю Йосафату з нагоди 15-ліття його священства. Поважні гості отримали навзаєм ікони святих Кирила і Методія, щоби, за словами отця Йосафата, не забували про парафію.

Після богослужіння відбувся обряд відновлення шлюбних обіцянок. Всі присутні подружні пари мали пам’ятні листівки з текстом відновлення шлюбних обіцянок, після складання присяги митрополит Володимир благословив подружжя.

В католицькій традиції обряд відновлення шлюбних обітниць традиційно проводиться на десяту, двадцять п'яту і п'ятдесяту річницю весілля. Обряд означає підтвердження готовності продовжувати виконувати взяті на себе зобов'язання. 

Відновлення весільних обітниць також проводять після складного періоду в житті сім'ї. Влаштовують цей обряд і як велике святкування, і як тиху інтимну церемонію, про яку може знати тільки подружжя.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: