fbpx

Обвинувачений у вбивстві біля ратуші Дерещук звинувачує суддів у затягуванні процесу

Суспільство 14:57, 20.05, 2019

20 травня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука, якого підозрюють у завершеному замаху на вбивство місцевого підприємця Ігоря Гербіна

Як відомо, влітку 2017 року поблизу міської ратуші підозрюваний впритул розстріляв автомобіль "Ауді", в якому перебував потерпілий. Внаслідок отриманих поранень Ігор Гербін (відомий як "Червонець") через кілька днів помер у лікарні. Тепер рідні загиблого підприємця вимагають максимального покарання для стрільця з-під Ратуші й мільйон гривень компенсації, пише Галка.

В листопаді 2018-го "Дира" подав скаргу на слідчого. 15 лютого 2019 суд задовольнив скаргу Дерещука і визнав неправомірною бездіяльність слідчого, яка полягає у невиконанні 29 ухвал.

На судове засідання викликали трьох нових свідків. Двоє з них не з’явилися через те, що перебувають за кордоном, причини неявки ще одного – невідомі.

Судді вирішили продовжити розглядати справу, а цих свідків викликати повторно на наступне судове засідання.

Обвинувачений Дерещук заявив, що має заперечення до складу суду.

"Коли допитували свідка Святослава Брецка, він сказав, що не погрожував мені в телефонній розмові перед інцидентом. Це не так. Я подавав клопотання про витребування звукозапису розмови. Але судді не беруть це до уваги. Також я неодноразово казав про стан мого здоров’я, що мені потрібно лікуватися. Клопотав, щоб на кожне судове засідання викликали швидку допомогу. Цим теж нехтують.Судді розглядають справу однобоко і порушують мої права. Новообраний президент України Володимир Зеленський наголошував, що резонансні справи не треба затягувати. А судді навмисно затягують судовий процес і зловживають своїм становищем. Прошу звернути увагу на мої заперечення", – каже підозрюваний.

Колегія суддів взяла до уваги заяву підозрюваного.

Далі через відсутність свідків суд змінив порядок денний і почав досліджувати письмові докази справи.

Прокурор у судовій залі зачитав різні довідки, документи та результати проведених експертиз.

"Встановлено, що 31 липня 2017 року підприємець Ігор Гербін отримав вогнепальне поранення плеча та лівої частини грудної клітки. На пістолеті, з якого стріляли і який вилучили з машини Дерещука, виявлено клітини епітелію підозрюваного. 9 серпня Гербін помер, перебуваючи на стаціонарному лікуванні в медзакладі", – каже прокурор.

Усі документи долучили до матеріалів справи.

Наступні судові засідання призначили на 26 червня, 9 липня та 15 липня. Враховуючи, що строки тримання під вартою закінчуються на початку червня, у суді обговорили доцільність продовження підозрюваному запобіжного заходу.

Адвокат Дерещука зазначив, що ризики, озвучені прокурором, нічим не доведені, і зауважив, що його підзахисному потрібне якісне лікування. Тому, за словами захисника, суд має змінити запобіжний захід на більш м’який.

Після роздумів колегія суддів вирішила продовжити тримати Дерещука під вартою до 18 липня 2019 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: