fbpx

Очільники Калущини переконані, що калушани можуть платити за проїзд за старими тарифами

Суспільство 16:56, 19.06, 2014

Голова Калуської районної ради Василь Дзундза провів нараду із сільськими головами з приводу незаконного, на думку прокуратури, підвищення тарифів на пасажирські перевезення до населених пунктів Калуського району.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Калуської РДА, приводом наради стали листи прокуратури, в яких зазначено, що районна рада незаконно змінила тарифи на пасажирські перевезення до населених пунктів Калуського району та повинна усунути відповідні порушення.

Василь Дзундза наголосив, що з цього приводу у вівторок буде позачергове засідання районної ради. За його словами, у рішенні сесії райради зазначено про підняття тарифів на 15%, яке не повинно перевищувати однієї гривні. Цю надбавку люди повинні добровільно сплачувати. 

Заступники голови районної ради Сергій Твардовський та Михайло Срібняк такої ж думки: люди можуть доплачувати цих 15% за проїзд, а можуть їздити і за старою ціною.

Голова Калуської РДА Микола Жовнір додав: «Водій не має права виганяти з автобуса людей, які платять по-старому. Я вважаю, що районна рада не перевищила своїх повноважень. Ми прогнозуємо, що з 1 липня уже буде прийнято регуляторний акт, згідно з яким тарифи зростуть набагато більше. Нині люди не скаржаться, що піднято тарифи, – люди з розумінням поставилися до цього, адже бачать, як зросло пальне».

Представник прокуратури зазначив, що Автомайдан із Калуша звернувся до прокуратури з приводу підвищення тарифів на пасажирські перевезення до населених пунктів Калуського району. За його словами, районна рада не мала права приймати таке рішення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: