fbpx

Однією з локацій Porto Franko стане міжнародний аеропорт Франківськ

Культура 16:55, 03.03, 2018

Про це повідомили у суботу, 3 березня, під час робочої зустрічі організаторів фестивалю Porto Franko 2018.

Вже втретє партнерами фестивалю є "Україна інкогніта" Анатолія Матвієнка та "Новий Івано-Франківськ" Олександра Шевченка, пише "Репортер".

Як повідомили організатори, франківський аеропорт стане однією із локацій фестивалю. Темою цьогоріч стане повітря, в слоганом – "Порт Франківськ – турбіна сучасного мистецтва України".

"Найголовніше – що ми не ховаємося і підіймаємося над проблемами, щось змінюємо, – говорить Анатолій Матвієнко. – Я сприймаю концепцію повітряного порту саме такою. Піднявшись над цією грішною землею, може, ми побачимо якісь рішення. Хочу, щоб фестиваль допоміг в єдності облаштувати країну".

Ірма Вітовська, яка сьогодні гратиме у виставі "Гамлет", долучилася до зустрічі як подруга та промоутерка фестивалю в столиці.

"Пишаюся, що Франківськ став культурним брендом і має амбіції стати одним з найкращих не лише у Європі, а й світі, – говорить Ірма. – Буду боротися, щоб він тривав і надалі. Які саме митці приїдуть на Porto Franko, хлопці відкриють в понеділок. Але ви будете подивовані".

Президент фестивалю Роман Григорів додає, що Франківськ є туристичним центром, а завдяки фестивалю стане ще й футуристичним:

"Повітря – це життя. Цього року ми не відміняємо морську тематику, просто доповнимо її повітрям. Сподіваємося, це буде взліт".

Як писав КУРС, під час фестивалю Porto Franko Івано-Франківськ перетворять на повітряний порт.

Деталі про програму фестивалю, запрошених гостей та хедлайнерів повідомлять у понеділок, 5 березня, на офіційній прес-конференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: