fbpx

Отруєні агрохімікатами корови одужують, – Держпродспоживслужба

Суспільство 17:07, 23.05, 2018

Після випасання худоби у селі Мединя Галицького району одна корова захворіла, за консультацією до ветспеціаліста звернулося ще дев’ять власників худоби. Всього в стаді випасалося 17 корів, на сьогодні всі тварини в задовільному стані.

Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

Встановлено, що земельні ділянки поблизу села Мединя, де отруїлися тварини, перебувають в користуванні ПП Клим Ольги Іванівни. За словами землекористувача, обробка посівів пшениці проводилася препаратом полікарбамід (мінеральне добриво). Обробку проводили в нічний час 20-21 травня 2018 року. За словами сільського голови Медині, землекористувач не повідомляв про обробку посівів агрохімікатами.

22 травня до Галицької ЦРЛ з первинним діагнозом "отруєння невідомою речовиною" було госпіталізовано жінку, яка випасала тварин поблизу обробленого поля.

На сьогодні стан хворої задовільний.

Інших звернень громадян села Мединя зі скаргами на погіршення стану здоров’я в закладах охорони здоров’я не реєструвалося.

Нагадаємо, вчора місцеві мешканці поскаржилися на масове захворювання худоби.

Сьогодні вранці мешканці Медині прийшли під РДА вимагати розслідування. Жінки зустрілися з головою Галицької районної ради і домовилися, що завтра, 24 травня, у село виїде спеціальна комісія для вивчення проблеми. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: