fbpx

"Оцифрований Франківськ": у мережі з'явились кадри 1 травня та жовтневий парад 1959. ВІДЕО

Наша історія 12:00, 25.09, 2017

До нового сюжету програми “Оцифрований Франківськ” увійшли кадри відзначення 1 травня (1958), вселення у нові квартири (1958) та жовтневий парад (1959).

Програма виходить на ТРК "Вежа".

Перший сюжет має назву "Першотравневе свято", відзнятий 1958 року для травневого випуску кіножурналу "Радянська Україна". Цей ролик є лише фрагментом кількахвилинного відео про тематичні паради у різних містах Радянського Союзу. Він демонструє таку маніфестацію у Станіславі на вулиці Грюнвальдській, де розміщався головний обком партії. Свято вражає своїм розмахом, навіть за сучасними мірками. На вулиці зведена висока трибуна, позаду якої розміщене велике власноруч мальоване зображення Леніна, що навіть більше за сучасні біг-борди. Вулицею крокують трудящі з різноманітними транспарантами та декораціями. Також марширують оркестри, танцюють гуцульські ансамблі.

"Вселення в нові квартири". Сюжет відзнятий 1958 року для квітневого випуску кіножурналу "Радянська Україна". Ролик демонструє, як робітники Станіславського паровозоремонтного заводу вселяються у нові квартири. На початку сюжету бачимо новобудову, що збереглась до сьогодні, – дім за адресою вул. Галицька, 47 (навпроти бічної сторони універмагу "Прикарпаття" / "Сільпо").

Останнє відео про святкування 42-ї річниці Жовтневої революції у 1959 році. Урочистості на вулицях Станіслава. Вимарш працівників заводів, танці гуцулів та інша пропаганда.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: