fbpx

Парад pin up, солодкий оpen air та панк-музика: як цікаво прожити вихідні у Франківську

Суспільство 07:50, 07.07, 2018

У Франківську і поза ним – літо кличе вибиратися не лише з дому, а й з міста. Якщо ваш вибір таки за містом, то треба їхати в Косів або Коломию – залежно від того, чи хочеться витати в небесах, чи міцно стояти на землі. А у Франківську вихідні будуть віддані двом головним подіям – велопараду дівчат і солодкому благодійному ярмарку в середмісті. Плюс вечір панк-культури на "Промприладі" і поп та джаз на "Квадраті Курбаса".

Піони-зефірки і троянди-гофре: відвідати майстер-класи у “Бастіоні”

Біля галереї “Арт-на-Мур”, що в “Бастіоні”, – традиційні майстерні вихідного дня для дітей.

Майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00. Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

1

Окрім того, буде ще три недільні майстер-класи, присвячені квітам:
12.00 – Троянда з гофрованого паперу. Вартість – 50 грн.
14.00 – Піони з фоамірану. Вартість – 100 грн.
15.30 – Плетення піввіночка. Вартість – 150 грн.

Квіточку троянду з гофрованого паперу запрошують  навчитися робити діток від 6 років. Можна буде вибрати кольори і розміри.

Також у неділю, 8 липня, запрошують поринути у світ зефірного фоамірану більш старших діток – від 8 років. Малечі покажуть цікавий матеріал, з якого так і хочеться ліпити скульптури-квітки. Піон, що його навчать робити, можна буде закріпити на заколку чи резинку для волосся. Дуже дівчачий майстер-клас.

Познайомитися зі сталевими птахами і політати в хмарах

Всеукраїнський авіаційний зліт з нагоди святкування Івана Купала сьогодні, 7 липня, відбудеться на аеродромі в Коломиї.

2

У програмі – демонстраційні польоти, виставка літаків, ознайомлення охочих з малою авіацією. 

Взяти участь у дійстві можна буде з 11.00 до 18.00 години за адресою Аеропортна, 8.

Вхід безкоштовний.

Хапнути панку – відкрити більше музики

Концерт Ай Лайка та Зе Джозерс сьогодні, в суботу, 7 липня, треба чути на “Промприладі”. У відновленому просторі відкривають неформальну публічну програму МЕТАЛАБу, де будуть міксувати різні субкультури, що формують міста. І почнуть з концерту панківських груп.  

3

Любов до Іггі Попа, Vivienne Girls та The Offspring об’єднала дівчат українського панк-рок-гурту Ai Laika ще у 2008 році. До Франківська вибралася на концерт одна з найцікавіших команд київського андерграунду. З нагоди 10-ї річниці існування гурту та Ai Laika Summer Reunion Tour на “Промприладі” зазвучать найкращі хіти з трьох EP, панк-рок та любоу.

 

А підтримують легендарних “Зэ Джозерс” – група з Калуша. У минулому називали себе The Jossers, починаючи з осені 2017 випустили міні-альбом “Спор”, з яким увійшли в більшість рейтингів найкращих альбомів року. Не знали? Отож-бо!

Вхід вільний або “плати скільки хочеш”.

Стати спокусницею та осідлати байк

У неділю, 8 липня, на площі фортечної галереї “Бастіон” стартує восьмий велопарад дівчат. Цього року франківські шанувальниці велосипедів їздитимуть містом, вбрані у стилі пін-ап.

4

Їхатимуть дівчата за маршрутом: площа Бастіону – Низова – майдан Шептицького – Галицька – площа Ринок – Лесі Українки – Галицька – Сотника Мартинця – Михайла Грушевського – Петрушевича – Франка – Січових Стрільців – Шевченка – парк ім. Шевченка.

На фініші серед зареєстрованих учасниць проведуть розіграш призів. 

Нагадаємо умови участі  стиль пін-ап: сукні з оборками, спідниці із завищеною талією, спокусливі маленькі шорти, жіночні блузки, неодмінні пояски, підбори-шпильки, високі зачіски.

Реєстрація на площі “Бастіону” о 10.30. Виїзд об 11.00.

Куштувати смаколики і допомагати

У неділю, 8 липня, Благодійний ярмарок солодощів та книжок для онкохворого Станіслава Фармуги розгорнуть на “сотці” навпроти Стоматологічного корпусу Медичного університету. 

5

З 8.00 працюватиме книжковий ярмарок. З 16.00 ярмарок солодощів. Газдиньок із тортиками, зефірками та іншою солодкою мізерією чекають на підготовчий етап о 15.00. Для гостей, які прийдуть покуштувати станіславську випічку і заразом допомогти недужому хлопчику, приготують каву, чай і багато душевного тепла. А ще – музичну програму.

Як допомогти: 
* придбати книжки на ярмарку;
* придбати солодощі на ярмарку;
* зробити пожертву у скриньки;
* розповісти про подію іншим та долучити до неї друзів.

Допомогти також можна на картку 5168 7573 6708 7915 (ПриватБанк) Фармуга Андрій Васильович.

Нагадаємо: Станіславчик Фармуга (9 років) – син івано-франківського ветерана АТО Андрія Фармуги.
Нещодавно у Станіслава виявили гострий лейкоз – рак крові. Зараз хлопчик перебуває на лікуванні в Онкогематологічному відділені в Івано-Франківській дитячій лікарні обласній лікарні. Родина потребує фінансової допомоги.

Знайти лудинє посеред гір і ушкварити на дитячій дискотеці

Неодмінно вибирайтеся до Косова з дітьми – не пошкодуєте. Два дні Косів гуляє. Традиційно на Івана, тобто 7-8 липня, в Косові проводиться День міста та Лудинє-Фест.

6

Сьогоднішній день, субота, цілком віддана Дню міста. Увечері посеред гір – концерт за участю відомих виконавців.

Неділя пройде фестивально. Фест автентичного одягу та традицій “Лудинє-Фест” 8 липня у Косові матиме дві локації – стадіон ЗОШ № 2 і майдан Незалежності. Цього разу етнографічне дійство – дитяче.

Програма фестивалю “Лудинє діточе”:
13.00 – розваги для дітей: майстер-класи, вікторина: “Як добре знаєте ви Косів?”, квест, дитяча йога, інсценізації, співання пісень, веселі танці, активний рух, багато цікавих призів та чудовий настрій;
14.00 – офіційне відкриття фестивалю;
14.10 – покази автентичних гуцульських дитячих строїв;
15.30 – покази сучасного дитячого етноодягу;
18.00 – виступ фіналіста шоу “Україна має талант” Петра Сказківа та колективу “Петрос” (Ворохта);
20.00 – дитяча дискотека.

Традиційно працюватиме ярмарок народних майстрів та хенд-мейду. Особливим гостем фесту стане відомий бренд етноодягу для дітей “ЧИЧЕРІ”.

Завершити вихідні лайтово – з любов’ю на “Квадраті Курбаса”

Після двох тижнів перерви обіцяють лайтову неділю у компанії друзів та франківського мистецтва на Курбаса.

7

“Квадрат” відновлюється і стає ще яскравішим  приходьте слухати якісну музику, дивитися на вражаючі перфоманси і любити одне одного. Процес дозволяє бути присутнім дітям і батькам, тобто бабусям й дідусям вхід не заборонений.

Початок легкого літнього драйву в неділю о 17:00. Закінчення о 22.00 чи пізніше. Треба мати кишенькові гроші, щоби додати літу трохи смаку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: