fbpx

Парклети у Франківську встановлять на вулиці Грушевського

Суспільство 20:14, 04.06, 2015

Проект з перетворення автостоянок на місця для пішоходів підтримав головний архітектор Івано-Франківська.

Сьогодні у Франківську презентували альтернативу парковкам – парклети. Громадський проект з перетворення частини автостоянок на парклети ініціювала платформа "Тепле місто". 

"Ми хотіли створити прецедент, побачити, як це буде сприйнято у Франківську і як буде працювати", – повідомила координатор проекту зі Львова, архітектор Анна Пашинська.

Потенційні локації парклетів, за її словами, плануються в районі Urban Space 100. Організатори проекту відзначили, що зацікавлені у встановленні вело-парко-місць, озелененні і створенні громадського простору для дозвілля. 

Проектування і виготовлення парклетів відбудеться в спосіб залучення громадськості 6-7 та 13-14 червня.

Що стосується їхнього розміщення, то наразі це питання на стадії узгодження з міською владою. "Це у Франківську – важке питання",  сказала Анна Пашинська.

Координатор "Теплого міста" Юрій Филюк, який відповідає за менеджмент проекту, пояснив, що є попереднє "добро" на його реалізацію від головного архітектора міста Володимира Гайдара. Однак, відповідно до чинних норм, потрібне погодження також і від транспортників та ДАІ. Але їм уже треба подати готовий проект, пояснив він.

"Тому ми зробимо проект і доки чекатимемо його погодження, виготовимо парклети. Коли буде погодження, їх встановимо", – уточнив Юрій Филюк.

"Це буде така "антикишеня", яка забирає одне паркомісце автомобіля. Є ДСТУ, які регламентують набір елементів, дозволених на проїжджій частині дороги. Тому під час проектування нам треба це врахувати і такі елементи передбачити",  озвучив задумку Андрій Хомин, один з учасників проекту з команди "Теплого міста".

6 та 7 червня з 10:00 в Урбан Спейс 100 проходитиме воркшоп з проектування парклетів за участю франківських дизайнерів та архітекторів-добровольців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: