fbpx

ПАТ "Пресмаш" заборгувало своїм працівникам майже 3,5 млн гривень

Економіка 10:11, 05.12, 2016

В порівнянні із початком року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам області зросла. Так, заборгованість із заробітної плати станом на 1 жовтня становить 5,1 млн грн, тоді як 1 січня становила 4,2 млн грн.

В тому числі: заборгованість підприємств-банкрутів: 4,4 млн грн – 3,3 млн грн на початку року; підприємства, що призупинили свою діяльність у попередніх роках залишилась без змін: 0,5 млн грн; економічно активні підприємства, які у 2015 році не здійснювали господарську діяльність: 0,2 млн грн – 0,4 млн грн на початку року, інформує прес-служба управління Держпраці в Івано-Франківській області.

“Усі підприємства-боржники знаходяться на контролі управління Держпраці. Ми проводимо активну роботу щодо роз’яснення керівникам підприємств про недопустимість заборгованості із заробітної плати, вимагаємо усунення порушень та погоджуємо графіки погашення заборгованості із заробітної плати”, – розповів начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло.

Продовжує зростати заборгованість працівникам на єдиному економічно активному підприємстві державної форми власності ДП “Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру”, станом на 1 листопада борг з оплати праці становить 219,5 тис. грн. Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області проведено планову перевірку в вересні 2016 року. За результатами перевірки було внесено припис керівнику підприємства на усунення порушень, який знаходиться на контролі Управління Держпраці. За допущені порушення керівник підприємства притягнутий до адміністративної відповідальності

Серед підприємств-банкрутів найбільше заборговано працівникам ПАТ “Пресмаш” – 3447,1 тис. грн, що складає 78,4% від загального боргу підприємств цього кола або майже 70% загального боргу. Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області в 2016 році в ПАТ “Пресмаш” проведено три перевірки з питань дотримання вимог законодавства про працю. Матеріали планової та позапланової перевірок було направлено в правоохоронні органи для вжиття відповідних заходів.

Як зазначив Ігор Росипайло, цього року викликало занепокоєння виникнення заборгованості із заробітної плати в органах державної виконавчої влади в зв’язку з незабезпеченням повного фінансування після введення в дію нового Закону України “Про державну службу”.

Напруженою є ситуація з дотаціями для сільських рад, що не ввійшли до ОТГ.

“Ми мали непоодинокі випадки невиплати заробітної плати працівникам сільських рад,  продовжив начальник Управління Держпраці.  Так, було проведено перевірку в Акрешорській сільській раді Косівського району на звернення працівників щодо порушення строків виплати заробітної плати. Станом на 22.08.2016 року заборгованість із виплати заробітної плати становила 27 996,8 гривень. Причиною виникнення такої заборгованості стало ненадання дотацій у відповідні періоди. За оперативними даними, заборгованість із виплати заробітної плати в органах державної виконавчої влади станом на 1 листопада року погашена”.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: