fbpx

Печеніжинська громада знайшла 400 тисяч гривень на безплатне харчування учнів 1-4 класів

Економіка 14:59, 14.04, 2016

Після об’єднання власні надходження Печеніжинської громади зросли в три рази, а це понад 6 млн гривень

Загалом бюджет ОТГ становить майже 48 млн гривень, зокрема громада отримала від держави базову дотацію в розмірі 8,1 млн гривень, освітянську субвенцію – 22,6 млн гривень, а також медичну  11,1 млн гривень, інформує прес-служба ІФ ОДА.

Також Печеніжинська громада отримає від держави 9,3 млн гривень інфраструктурної субвенції, а це, як наголосив голова ОТГ Ігор Довірак, значна сума для розвитку. Керівництво громади  планує витратити 90% цих коштів на ремонт доріг. Проте заздалегідь це буде обговорено зі старостами і жителями населених пунктів Печеніжинської ОТГ.

Нині у бюджеті Печеніжина зуміли віднайти 400 тис. гривень для того, щоб безплатно харчувати учнів 1-4 класів. Також власним коштом провели вибори старост у восьми населених пунктах, витративши на це 120 тис. грн. Навіть обрали старосту в селі Кийданцях, де ніколи не було сільської ради. Тепер тут вирішують питання адміністративного будинку. 

Печеніжинська ОТГ налічує понад 17,5 тисячі жителів, її площа становить 186 кв. км, до неї належать дев’ять населених пунктів: Печеніжин, Молодятин, Марківка, Малий Ключів, Рунгури, Слобода, Сопів, Княждвір і Кийданці, від яких на місцевих виборах було обрано 26 депутатів. Відстань від адміністративного центру, яким є Печеніжин, до найвіддаленішого населеного пункту – села Слободи становить 8 км.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: