fbpx

Перед виборами франківська "Солідарність" пропонує безкоштовне обстеження простати

Суспільство 16:13, 23.10, 2015

У Франківську за підтримки кандидатів від БПП "Солідарність" Віталія Монастирського та Сергія Палійчука у клініці "Мед-Атлант" проводиться безкоштовне медичне обстеження для чоловіків і жінок з метою, як вказано у листівці, попередження та профілактики онкозахворювань.

Відповідні листівки громадянська мережа ОПОРА виявила в Івано-Франківську.

У листівці зазначено, що таке обстеження організоване за підтримки кандидатів від БПП "Солідарність" Віталія Монастирського та Сергія Палійчука (кандидат до міськради). Спостерігач ОПОРИ підтвердив, що така послуга у клініці надається безкоштовно, але лише мешканцям округу №71 до обласної ради, у якому балотується кандидат Монастирський.

Працівниця клініки на відео підтвердила, що така послуга проводиться тільки для мешканців округу №71.

Представник ОПОРИ звернувся до Івано-Франківського міського відділення УМВС в Івано-Франківській області з проханням перевірити цей факт на наявність ознак підкупу виборців.

"Ми на цей факт звернули увагу через те, що частина 4 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори" забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів та послуг. Зважаючи на те, що про ці безкоштовні послуги раніше інформували листівками з зображенням кандидатів у депутати, а безкоштовні послуги надаються в межах конкретного виборчого округу, наші представники звернулися з заявою у правоохоронні органи, щоб вони перевірили виявлений факт на наявність ознак підкупу виборців", – коментує Іван Маруняк, координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

Нагадуємо, що частиною 3 статті 160 Кримінального кодексу України передбачено покарання за здійснення передвиборної агітації шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: