fbpx

Петро Парипа: "Івано-Франківська обласна рада не збирається дарувати Ткачівським комунальне майно"

Суспільство 12:14, 04.11, 2014

Редакція обласної газети "Галичина" обурена звинуваченнями депутата обласної ради Ярослава Ткачівського в рейдерському захоплені майна і коштів газети "Тижневик Галичина".

Про це на прес-конферецнії повідомив головний редактор «Галичини» Петро Парипа.

Як писав «КУРС», депутат судиться з газетою «Галичина вже 14 років, відколи його звільнили з посади головного редактора газети «Тижневик Галичина», співзасновником якого була газета "Галичина". Ткачівський вимагає виплатити йому заробітну плату у розмірі 471 тисячу гривень та 1,4 млн. гривень моральної шкоди. Ще 501 тисячу гривень хоче відсудити у газети його дружина, яка працювала в «Галичині» кіоскером.

Як пояснив Петро Парипа, ліквідація "Тижневика Галичина" та передача його активів була передана на баланс газети "Галичина" рішенням обласної ради, яка є співзасновником газети.

«Сьогодні обласна рада не збирається дарувати Ткачівським комунальне майно, як і 14 років тому», – каже Парипа.

Крім того редактор газети додав, що у 2000 році Ярослав Ткачівський, не вклавши в тижневик жодної копійки намагався його приватизувати.

«Неодноразово Ткачівський з трибуни сесії обласної ради заявляв про вимушене 14-річне безробіття через працівників "Галичини". Я маю документальне підтвердження, що Ткачівський ще в 2002 році знайшов себе в бізнесі, зокрема в пасажирських перевезеннях", – повідомив Петро Парипа.

Він звинуватив Ткачівського у постійній брехні та маніпуляціях і попросив колег-журналістів перевіряти інформацію, яку надає депутат.

Нагадаємо, редактор газети "Галичина" звернувся до обласної ради з проханням  захистити газету від "зазіхання Ткачівського та судового свавілля" і виступити на її стороні у суді як співзасновник.

На захист газети стала обласна організація партії ВО "Свобода". Після заяви партії, Ткачівський заявив про вихід з фракції ВО "Свобода" в обласній раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: