fbpx

Петро Порошенко приїхав на Свято останнього дзвоника у Ямницький ліцей. ФОТО

Суспільство 13:56, 31.05, 2018

Сьогодні Президент України Петро Порошенко приїхав на Івано-Франківщину з робочим візитом. Спершу відвідав Ямницю.

Петро Порошенко приїхав на Свято останнього дзвоника у Ямницький ліцей.

У промові Президент зазначив, що школа зараз гарна і відремонтована завдяки програмі децентралізації та подякував меценатам за допомогу. 

"Є унікальність ліцею у тому, що понад 30 випускників взяли до рук зброю і пішли боронити країну. Один з них Руслан Юрчишин, він став снайпером і загинув. У нього сьогодні був би день народження. Вічна йому пам'ять!" – сказав Президент.

Пам'ять Руслана Юрчишина вшанували хвилиною мовчання.

1

Порошенко наголосив, що робитиме все, щоб Україна була обороноздатна, та пообіцяв, що Росія не дочекається капітуляції.

"Всі вчора бачили по телебаченню наслідки блискучої спецоперації і весь світ побачив обличчя нашого ворога: засилають вантажівки зброї і гроші, щоб вбивати людей", – сказав Президент, нагадавши про спецоперацію з порятунку життя Аркадія Бабченка.

Гарант також зазначив, що велику увагу сьогодні приділяють українській мові, видаються книги, введені квоти на радіо і телебаченні. Він зазначив, що збирається підписати Указ "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України", щоб в 2019 оголосити десятиліття української мови, бо за один рік мову не захистиш.

На завершення промови Президент подарував керівництву школи сертифікат на інтерактивну панель.

За словами директорки закладу Йордани Лесів, ліцей добудовували протягом 28 років, поступово проводили ремонтні роботи. Цього року тут з'явилося нове футбольне поле та дитячий майданчик зі штучним покриттям. Кошти на ремонт виділяли з місцевого бюджету, а також допомагав ПрАТ "Івано-Франківськцемент".

Ямницький ліцей називають успішним прикладом освітньої реформи. Торік у навчальному закладі створено інклюзивний кабінет, який дає змогу комплексно забезпечити рівний доступ до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами. Педагогічний колектив закладу також працює над методичною темою "Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій як засобу розвитку особистості вчителя та учня".

2

Сьогодні Петро Порошенко відвідає ПрАТ "Івано-Франківськцемент", Прикарпатський центр репродукції людини та "Карпатський Форум регіонального розвитку" в м. Яремче.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: