fbpx

Петиція про заборону будівництва церкви на Валах набрала необхідну кількість голосів

Суспільство 12:47, 14.07, 2016

Електронна петиція "Заборона будівництва церкви на місці колишнього кафе "Казка" (на валах)" набрала необхідну кількість підписів, щоб потрапити на розгляд до міської влади Івано-Франківська.

Усього за 12 днів за заборону будівництва ще однієї церкви в центрі Івано-Франківська проголосували 253 осіб. 

"На території колишнього кафе "Казка" (на валах) розпочинається будівництво чергової церкви. Місцева влада розводить знову руками – нічого вже зробити не можна. Чому не враховується думка громади і не обговорюється таке питання? Скоро вже не буде місця зовсім для прогулянок з дітьми та відпочинку дітей, що мало б бути передбачено у всіх мікрорайонах міста, зокрема у центральній частині, яка нафарширована, як "шанхай". Скільки ще церков потрібно місту?" – йдеться у петиції.

Автор петиції також цікавиться, чому, прагнучи потрапити в Європу, місто не перебирає європейський досвід.

Варто знати, що ще у 1980-х роках спорудження дитчого кафе "Казка" в Івано-Франківську викликало суспільну дискусію. Задля його побудови зрізали верхівку історичних валів. 

З часом з дитячого заклад перетворився на звичайну "забігайлівку", де пропонували обіди і сто грамів до них. "Казка" працювала до другої половини 90-х років і була закрита в зв'язку з реорганізацією міської системи громадського харчування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: