fbpx

Підприємці передадуть 10% виручки зі "Свята хліба" на потреби АТО

Суспільство 12:16, 30.09, 2014

Підприємці, які представлятимуть свою продукцію на фестивалях "Свято хліба" та "Станіславська мармуляда", 10% від прибутку передадуть на потреби АТО, розповів на прес-конференції голова гільдії приватних пекарів і кондитерів Івано-Франківська Ростислав Кукурудз.

"На сьогоднішній день я не готовий сказати, кому конкретно передамо допомогу, але ми працюємо над тим, щоб це була адресна допомога, швидше за все, тим учасникам АТО, які проходять реабілітацію", – відзначив Кукурудз.

На фестивалі приїдуть пекарі з Луцька та польського міста Жешув.

"Колись ми вчилися у поляків. А тепер, я можу сміло сказати, вони приїжджають до нас перейняти досвід", – сказав Кукурудз.

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку МВК Богдан Білик дадав, що метою їхнього приїзду є проведення аналогічних фестивалів у Луцьку та Жешуві, куди наші пекарі зможуть поїхати зі своєю продукцією.

У рамках фестивалів на площі Ринок, відбудеться дегустація звареної за давнім станіславським рецептом мармуляди.

"Фестиваль "Станіславська мармуляда" планувався як самостійний захід. Але в силу певних обставин нам прийшлося об’єднатися, – пояснив один з організаторів Віталій Качкан. – В зв’язку з цим скорочена програма фестивалю і зменшена кількість учасників. Відповідно ми менше представимо, аніж нам би хотілося.  Але родзинкою свята буде театралізована обстановка, яка буде стосуватися виникнення самої назви фестивалю".

Зокрема, "мармулядової пожежі" 1868 року, пояснив підприємець.

"На той час вона була проблемною, бо багато згоріло, але водночас пожежа стала поштовхом для нового розвитку міста", – відзначив Качкан.

Нагадаємо, фестивалі "Свято хліба" та "Станіславська мармуляда" розпочнуться в Івано-Франківську 5 жовтня на площі Шептицького.

У рамках програми відбудеться конкурс на найкращий коровай та найсмачніший торт. Для наймолодших учасників проведуть дитячі майстер-класи з випікання хліба.

.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: