fbpx

Пікетувальники з Надвірнянщини вимагають грошей на ремонт дороги або відставки Гончарука. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 14:59, 10.09, 2018

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з пікетувальниками з Делятина, які вимагають завершення ремонту дороги. Якщо до 16 години він не знайде коштів на це, погрожують влаштувати "майдан".

Минулого тижня член ініціативної групи протестувальників капелан Микола Мединський розповів КУРСу, що ситуація з ремонтом дороги з Делятина до Яблунова набрала незрозумілого перебігу. На цей час частина дороги зроблена – а на ремонт решти забракло коштів. За його словами, підрядник, а це фірма ПБС, готовий продовжувати роботи в борг – якщо отримає від ОДА запевнення у кінцевому розрахунку. 

Сьогодні мешканці Надвірнянського району приїхали до обласної адміністрації вимагати гарантії – що з ПБС розрахуються за ремонтні роботи

Пікетувальники приїхали до Івано-Франківська о 9 годині і планували зустрітися з головою ОДА Олегом Гончаруком. Втім у посадовця була запланована інша зустріч, тому її перенесли на 14 годину.

Гончарука зустріли з вигуками "Брехун!"

"На даний момент з останньої нашої зустрічі на дорогу було призначено 40 мільйонів. Після нашої зустрічі додали ще 20 мільйонів. На ремонт доріг передбачено 100 мільйонів", – почав пояснення Гончарук, однак завершити йому не дали.

Активісти зачитали звернення, у якому йдеться про те, що протягом червня – липня мали бути подані пропозиції щодо залучення фінансового ресурсу 20 млн на ремонт дороги Яблунів – Делятин.

"Якщо ви тут мали на увазі, що лише подавати пропозиції, то ви тут і зараз пишете заяву на звільнення", – вимагав Микола Мединський.

Люди підхопили і почали вигукувати: "Ганьба!", "По морді дайте йому!", "У смітник його!"

"Я заяву писати не буду!" – категорично відповів голова ОДА.

Микола Мединський звернувся до громад області, щоб приїжджали до ОДА, а також звернувся до ветеранів АТО та націоналістичних організацій підтримати протест.

"Пан Гончарук нагло по-хамськи відмовляється виконувати обіцянку… Пора самим наводити порядок, – зазначив Мединський. – Колеса, палатки – починаємо "майдан"! Якщо не хочуть по справедливості і по правді – буде, як виходить".

Активісти дали час голові ОДА до 16 години, щоб він знайшов 20 мільйонів на ремонт дороги.

"Для мене Гончарук – це людина, яка не відповідає якостям голови ОДА", – сказав Мединський і зачитав звернення до Президента України з проханням вплинути на Гончарука чи звільнити його з посади "як особу, що принижує президентську владу в регіоні". Звернення надіслали вчора.

Очільник ОДА зазначив, що готує розпорядження Укравтодору, щоб вони вишукали гроші на ремонт дороги.

Нагадаємо, у Делятині й Стопчатові мешканці сіл Заріччя, Чорний Потік, Білі та Чорні Ослави, Баня-Березів, Верхній Березів, Нижній Березів, Стопчатів, Акрешори, Текуча з 1 червня блокували трасу Н-09 Львів – Мукачево, вимагаючи давно обіцяного ремонту дороги Делятин – Яблунів

Врешті голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв "делятинським протестувальникам" знайти додаткових 40 млн грн на ремонт дороги Яблунів – Делятин. Протест зупинили, підрядник розпочав ремонт дороги. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: