fbpx

Після слідчого експерименту змінилася версія загибелі сім'ї Гордієнків у Франківську

Суспільство 08:01, 22.01, 2018

Вентиляційний канал у квартирі сім’ї Гордієнків, яка трагічно загинула напередодні Нового року від отруєння чадним газом, був закритий, а димовий канал не функціонував.

Про це в ефірі ТРК "Карпати" заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міськвиконкому Івано-Франківська Ігор Влізло, пише КУРС.

Такого висновку дійшла слідча група з розслідування трагедї після першого слідчого експерименту, тобто відтворення трагічних подій у будинку, де сталася трагедія.

"Коли ми включили котел на першому поверсі, то протягом двох годин на другому поверсі відбулося накопичення чадного газу, що в 70 раз перевищило норму. Це показав прилад. Це за дві години,  а уявіть собі, що котел працював цілу ніч", – розповів Ігор Влізло.

Він зазначив, що багато мешканців Івано-Франківська закривають вентиляційні канали, бо думають, що у квартирі буде тепліше. Це, за його словами, і призвело до трагедії у будинку Гордієнків.

"Коли сталася трагедія, під час першого огляду ми побачили, що в квартирі на першому поверсі, де загинула сім’я, вентиляційний канал був затканий пакетами, а димовий канал взагалі не функціонував. Тобто їм хтось це зробив, напевно. А гофровану газову трубу, щоби працював котел, вони взагалі вивели у ванну", – розповів Влізло.

Він зазначив, що основна версія на сьогоднішній день – це недотримання правил використання газових приладів, внаслідок чого чадним газом  отруїлася сім’я Гордієнків та їхня 22-річна сусідка.

"Враховуючи, що цей будинок старий, він має дерев’яне перекриття. Чадний газ знайшов свої канали, тріщини і таким чином вийшов на другий поверх, де загинула жінка", – припускає надзвичайник.

За його словами, це основна робоча версія. Слідство триває.

Нагадаємо, 30 грудня в будинку по вулиці Січових Стрільців виявили тіла шістьох людей. Четверо дітей та двоє дорослих найімовірніше отруїлися чадним газом. Пізніше стало відомо, що від чадного газу в будинку на Січових Стрільців загинула родина Оксани (Русани) і Сергія Гордієнків. Того ж дня у сусідній квартирі знайшли тіло 22-річної дівчини.

Спочатку у міській комісії з надзвичайних ситуацій ймовірною версією загибелі сімох людей називали новий газовий котел у сусідній квартирі. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: