fbpx

"План дій": активні школярі з Прикарпаття презентували свої соціальні проекти. ФОТО

Суспільство 14:34, 07.12, 2018

Близько 60 старшокласників з усієї області з'їхалися до Івано-Франківська, щоб ознайомитися з соціальними проектами своїх однолітків, молодіжними ініціативами та громадськими організаціями.

Дискусійний майданчик "Молодь обирає дію!" відбувся в Urban Space 100 в межах всеукраїнського проекту "План дій: учнівські соціальні проекти". 

За словами координаторки проекту Ірини Баранової, сьогодні у дітей є чимало хороших ідей, які підтримують дорослі та допомагають знаннями та компетентністю.

"Тут є певна атмосфера. Ми спілкувалися з дітьми з гімназії №2, і вони кажуть про те, що складнощів нема, їх підтримують. Вони пішли до міської влади – і їх підтримали, звернулися до батьків – теж отримали підтримку. Це не завжди отримують діти. Так дітям легше реалізувати свої ідеї", – зауважує Ірина Баранова.

З Івано-Франківської області участь у проекті "План дій: учнівські соціальні проекти" беруть сім команд старшокласників. Дві найактивніші з них сьогодні на дискусійному майданчику вперше представили ідеї власних соціальних проектів, над втіленням яких зараз працюють: з Івано-Франківська та с. Ковалівка Коломийського району.

Команда Івано-Франківської гімназії №2 презентувала проект "Аудіогід": встановлення аудіогідів на 10 пам’ятках історичного та культурного значення в Івано-Франківську, інформація про які буде озвучуватися за вибором чотирма мовами: українською, англійською, німецькою, польською. Пілотний аудіогід встановлять на міській ратуші.

"Цей проект, на нашу думку, може зробити життя нашого міста як у туристичній галузі кращим, так і покращити знання про наше місто не тільки приїжджим, а й самим мешканцям",  зазначає учнівський президент гімназії №2 Станіслав Кубай.

1

Команда Ковалівської школи Коломийського району представила проект "Ковалівка без сміття": учні будуть встановлювати у селі баки для роздільного збору сміття та проводити інформаційну роботу з мешканцями, щоб підвищувати культуру поводження з відходами. У майбутньому відсортоване сміття школярі планують продавати. 

"Ми вважаємо, що проблема непосортованого сміття стосується не тільки нашого села чи України, а взагалі – ціла планета дуже сильно страждає через людську безвідповідальність", – каже восьмикласниця Мар'яна Сорич з команди "Екопатруль", яка реалізує цей проект.

Крім того, учні команд, які зібралися у Франківську, долучаться до експертів Майданчика й допоможуть іншим старшокласникам. Окрім учнів, участь у дискусійному майданчику взяли експерти: Ірина Корольчук, операційна керівниця Громадської організації й Платформи "Тепле місто"; Христина Магас, координаторка програми "Міські Ґранти" Платформи "Тепле місто"; Ярослав Мудрий, випускник "Української академії лідерства", студент Прикарпатського університету; Бойко Анастасія, 11-класниця  Івано-Франківської гімназії №1, співкоординаторка молодіжної ініціативи "Дубль N".

Довідково:

Проект "План дій: учнівській соціальні проекти" виконує організація "Вчителі за демократію і партнерство" у межах Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. В межах проекту близько 50 команд старшокласників з 5 областей – Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Івано-Франківської – навчаються та реалізовують власні соціальні проекти. 

В Івано-Франківській області участь у проекті беруть сім шкільних команд: Витвицька, Лоївська, Ковалівська, Горішньозалучанська, Гошівська школи, Коломийський природничо-математичний ліцей № 9 та Івано-Франківська гімназія № 2.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: