fbpx

Подаруй мультфільм дитині: вихованцям прикарпатських інтернатів показали "Микиту Кожум'яку". ФОТО

Суспільство 15:39, 24.10, 2016

130 дітей з інтернатів та дитячих будинків безкоштовно переглянули у кінотеатрі "Космос" мультфільм "Микита Кожум’яка". Завтра перший український анімаційний мультфільм подивляться ще 130 дітей з інтернатів.

Всеукраїнська благодійна акція "Подаруй мультфільм дитині", яка відбувається за підтримки благодійного фонду Петра Порошенка, зокрема дружини Президента України Марини Порошенко, надала можливість дітям з інтернатних закладів та вихованцям дитячих будинків безкоштовно переглянути анімаційний фільм "Микита Кожум’яка", пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Сьогодні перший український 3D-анімаційний фільм "Микита Кожум’яка" у міському кінотеатрі «Космос» переглянули 130 дітей із шести навчальних закладів області.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, вже завтра такий же показ буде проведено ще для 130 дітей інших навчальних закладів області.

"У рамках акції цього тижня мультфільм транслюватимуть також і в коломийському кінотеатрі "Стрічка" для дітей інтернатних закладів, які знаходяться неподалік міста", – зазначив Ігор Пасічняк.

Зі свого боку, департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з райдержадміністраціями забезпечили підвезення дітей до місця показу.

До проведення благодійної акції "Подаруй мультфільм дитині" можуть долучитися усі охочі. Задля цього слід придбати "підвісний" квиток для дітей із дитячих будинків, у яких немає змоги потрапити на сеанс.

Мультфільм знято за мотивами однойменної книги Антона Сияники у популярному на сьогодні жанрі фентезі, який доповнено елементами сучасного етносу. Робота над проектом розпочалася ще у 2007 році, тому вихід стрічки став довгоочікуваним в історії української анімації. Фільм створено за технологією комп’ютерної графіки. У виробництві брали участь понад 200 українських спеціалістів.

До роботи над проектом долучалися американські фахівці з комп’ютерної графіки – Михайло Славов та Марк Пінейро, які працювали над створенням таких всесвітньо відомих кінострічок, таких як "Форсаж 6", "Скайфол", "Аліса в Задзеркаллі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: