fbpx

Поезії Рафала Воячека презентує франківське видавництво "П'яний корабель"

Культура 19:25, 22.09, 2016

Видавництво стартувало з першою своєю книжкою. Для вдалого старту обрали "Незакінчений хрестовий похід" культового польського поета Рафала Воячека.

Рафал Воячек – один із найбільш контроверсійних польських поетів, який одними з головних тем своєї винятково суґестивної фізіологічної поезії зробив хіть, любов і смерть у всіх їхніх проявах.
Презентація книжки відбулася у саду біля галереї-книгарні "Під лиликом". У невимушеній атмосфері за келихом вина творці книжки представили свою команду – перекладач Мірек Боднар, художник Олег Перковський, редактор перекладу Наталія Лобас, дизайнер Денис Овчар, а також з директор видавництва "П'яний корабель" Христина Михайлюк.
 
Під музику польської групи "Fonetyka", яка записала альбом на вірші Рафала Воячека "Requiem dla Wojaczka", франківська "VJ-група Cube" демонструвала відео на основі фільму "Воячек" Леха Маєвського про життя поета.
 

 
Додавало барв спеціально роздобуте організаторами презентації з цієї нагоди польське вино 1970-го року. 
 
1
 
Книжка "Незакінчений хрестовий похід" Рафала Воячека вийшла за підтримки Польський Інститут у Києві.
 
Нагадаємо, видавництво "П'яний корабель" заснували минулого літа двоє франківців – навмисне для того, щоб видавати немейнстрімну поезію. Мірек Боднар – головний редактор, перекладач і поет. Христина Михайлюк – директор видавництва, перекладачка. Видавці анонсували, що першою їхньою книгою стане поезія Джима Моррісона. Однак проект відклали через узгодження авторських прав. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: