fbpx

Поліцейські з представником ОПОРИ у Франківську виявили 15 порушень передвиборчої агітації

Суспільство 18:33, 28.01, 2019

28 січня патрульні поліцейські спільно з дільничним офіцером Поліції Івано-Франківської області та координатором Громадянської мережі ОПОРА / Івано-Франківськ за виборами в Івано-Франківській області перевірили законність розміщення передвиборчої агітації на білбордах в обласному центрі.

Під час відпрацювання поліцейські перевірили білборди з агітацією кандидатів у Президенти й виявили 15 порушень чинного законодавства. Більшість білбордів розміщені без вихідних даних (або вони неповні). Виявили також порушення обмежень щодо ведення політичної агітації.

За всіма фактами відібрані заяви та пояснення, матеріали направлять на розгляд для встанволення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Нагадуємо, що за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, Кодексом України про адіміністративні правопорушення передбачено штраф, в тому числі – і на посадових осіб, що дають дозвіл на розміщення агітаційних матеріалів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: