fbpx

Польські фотографи покажуть, яким вони побачили Прикарпаття

Культура 09:50, 22.01, 2016

50 фоторобіт 33 польських авторів увійдуть до експозиції "ПРИКАРПАТТЯ / PODKARPACIE", яку відкриють 27 січня у фортечній галереї "Бастіон".

Восени 2013 року делегація з Жешува, міста-побратима Івано-Франківська, побувала на Прикарпатті. В її складі були й польські фотографи з Жешувського фотографічного товариства. Серед іншого польські гості відвідали фортечну галерею "Бастіон", де в той час експонувалася фотовиставка народного фотоклубу "Колумб" з Тисмениці з нагоди 30-річчя колективу. Власне з цього моменту почали розвиватися творчі контакти. Ще до кінця року прикарпатські фотографи відвідали своїх польських колег. Так почалась співпраця.

Назва виставки говорить сама за себе – це Карпатський край по обидва боки кордону: ландшафти, природа, люди, традиції, архітектура, робота, будні, свята… Після Івано-Франківська виставка переміститься до Тисмениці, а далі помандрує до Жешува. Таким чином найближчим часом розвиватимуться творчі контакти між Жешувським фотографічним товариством, Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки фотохудожників України і народним фотоклубом "Колумб". Надалі в планах є проведення авторських обмінних виставок, спільні фотопленери в обох країнах, участь у фотоконкурсах і т. п.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: