fbpx

Понад 20 тисяч вірян приступило до мощей "безвідмовного святого" у Франківську.ФОТО

Суспільство 08:33, 20.08, 2017

«Безвідмовний святий» - саме так називають отці-василіяни святого мученика Партенія, мощі якого перебували в храмі Царя Христа, що в Івано-Франківську.

За тиждень часу, за словами настоятеля монастиря отця Йосафата Хаймика, до святої реліквії приступило більш як 20 тисяч вірян.

Програма почитання святого включала молитви біля мощей святого за молодь, духовенство, представників влади, медпрацівників, підприємців, працівників засобів масової інформації, за військових, а також працівників культури.

А у суботу, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, вклонитися мощам прибув Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Архієрей відслужив молебень до св. Партенія та звернувся до вірян з проповіддю.

У духовному слові Владика навчав, що святі є для нас дуже хорошою нагодою, щоб врятувати душі, позаяк вони є не тільки прикладом для наслідування, але й тими, хто завше молиться за спасіння усіх, хто їх про це просить.

«Нехай приклад героїчної самопожертви цього святого буде для нас заохотою поступати по-християнськи в кожну мить нашого життя», – заохотив Владика. 

Після спільної молитви священнослужителі та віряни винесли мощі св. мученика з храму та, обійшовши довкола святиню, помістили їх до спеціального авто, яке повезе нетлінні останки святого прямісінько до його «дому» – у Жовкву, пише сайт архієпархії УГКЦ.

Нагадаємо, уперше за 233 роки мощі покинули жовквівський монастир – щоби бути у Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: