fbpx

Понад 57% безробітних на Прикарпатті живуть у селах

Суспільство 09:37, 27.11, 2017

Для ринку праці Івано-Франківщини характерне переважання сільського населення. Значну частку у загальній чисельності безробітних становить сільське населення, в тому числі жителі гірських територій. Протягом січня-жовтня 2017 року чисельність безробітних, які проживають у сільській місцевості, склала 57,4% від загальної чисельності зареєстрованих безробітних.

Служба зайнятості області ставить завдання максимально задіяти сільських мешканців до різних активних форм, що мотивують до зайнятості, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Протягом 10 місяців послугами служби зайнятості скористались більш як 29 тис. громадян, які проживають у сільській місцевості, з них 18,2 тис. були працевлаштовані, у тому числі 354 особи – шляхом компенсації роботодавцю єдиного соціального внеску за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, професійне навчання проходили 3,6 тис. осіб, 7,6 тис. осіб брали у громадських та інших роботах тимчасового характеру, повідомляє директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.
 
З метою сприяння безробітним у започаткуванні власної справи, у тому числі громадянам, які проживають у сільській місцевості, протягом січня-жовтня  2017 року фахівцями служби зайнятості області проведено 233 заходи з орієнтації безробітних на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 2,3 тис. осіб, в т. ч. 23 дні відкритих дверей центрів зайнятості щодо сприяння організації та здійсненню підприємницької діяльності за участю представників територіальних органів Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області та управлінь юстиції. Серед учасників заходів 1434 особи – жителі сільської місцевості.
 

Із січня по жовтень цього року 14 безробітних, які проживають в сільській місцевості, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю і за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: