fbpx

Порошенко: На цьому тижні буде підписано проект змін до Конституції

Політика 16:40, 16.06, 2014

Проект внесення змін до Конституції України щодо децентралізації буде підписаний вже цього тижня.

Про це на позачерговому засіданні РНБО повідомив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Я думаю, що на цьому тижні мною буде підписаний проект змін до Конституції і внесений до парламенту. Також сподіваюся, що цього тижня він буде надісланий до Венеціанської Комісії", – сказав він.

За словами Президента, такий проект передбачає втілення мирного плану та перехід до децентралізації.

"Цей проект змін до Конституції передбачає ключовий елемент мирного плану – децентралізація влади, над якою багато працював український уряд, основні концепції якого було погоджено зі мною. Я впевнений, що таким чином делегування значної частини президентських повноважень територіальним громадам дозволить сьогодні взяти на себе і відповідальність місцевим радам", – резюмував Президент.

Нагадаємо, спікер ВР Олександр Турчинов заявляв, що Порошенко на цьому тижні внесе до Верховної Ради законопроект щодо децентралізації влади.

Раніше Турчинов сказав, що принциповими напрямками реформування Конституції є розширення прав місцевого самоврядування, баланс між усіма гілками влади, розбудова незалежної судової гілки влади, забезпечення контролю суспільства за роботою влади, додавши, що ці кроки повинні забезпечити фундамент демократичних змін в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: