fbpx

Посадовця Держпраці затримали з хабарем – вимагав у підприємця 20 тис. грн. ФОТО

Суспільство 10:42, 27.06, 2018

В Івано-Франківську оперативники спецпідрозділу БКОЗ СБ України разом із слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури затримали на хабарі посадовця управління Держпраці в області.

Головний спеціаліст управління Держпраці в Івано-Франківській області вимагав гроші у підприємця за невідображення порушень при проведенні перевірки дотримання трудового законодавства.

Вартість таких "послуг" чиновник оцінив у 20 тисяч гривень. Його затримали з грошима. Наразі здійснюються слідчі дії.

1

Під час затримання чоловік добровільно видав предмет неправомірної вигоди, повідомили в обласному управлінні Нацполіції. 

Його затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: