fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • "Потурати безчинствам Якимечка чи врятувати Спілку?": у Франківську ініціативна група митців намагається навести лад в осередку НСХУ

"Потурати безчинствам Якимечка чи врятувати Спілку?": у Франківську ініціативна група митців намагається навести лад в осередку НСХУ

Культура 16:47, 12.10, 2018

У виставковому залі Івано-Франківського обласного осередку НСХУ сьогодні презентували ювілейну виставку до Дня художника, який традиційно відзначається у другу неділю жовтня. На відкритті художники не дозволили екс-голові спілки Миколі Якимечку сказати вступне слово.

Художники бойкотують Миколу Якимечка, якого зняли з посади голови Івано-Франківського обласного осередку НСХУ та виключили зі Спілки. Втім, Якимечко відмовився коритися рішенню більшості і передати повноваження й печатку. Сьогодні він намагався урочисто відкрити виставку з нагоди свята, однак слова йому не дали. 

"За чотири роки Якимечко показав себе з негативного боку. Сказав в інтерв'ю "Західному кур'єру", що 98% наших художників – аматори, а не художники", – обурився голова ревізійної комісії ІФ ОО НСХУ Богдан Тимків.

Художники зачитали заяву, у якій йдеться про те, що обласна організація насправді була заснована 1948 року і сьогодні відзначають її 70-річчя, а Микола Якимечко свідомо змінив дату заснування на 1998 рік та виключив із засновників Опанаса Заливаху, Параску Хому, Олександра Коровая. 

"Микола Якимечко безсоромно узурпує владу, ігнорує право більшості, шляхом брехні і маніпуляцій інформацією продовжує розколювати нашу організацію, – йдеться у зверненні. – Ми, ініціативна група Івано-Франківської обласної організації НСХУ, вважаємо справою честі виправити ситуацію, що склалася. Вибір за нами – потурати безчинствам Якимечка чи врятувати Спілку, повернувши їй заслужений статус і гідне існування!" 

Зазначимо, зараз офіційно спілка залишається без керівника. Однак, за словами представників ініціативної групи, Микола Якимечко блокував проведення зборів членів спілки та не віддає печатку.

"Коли ми реєстрували статут, реєстратор зауважила, що Мін'юст вимагає, щоб виключити зі складу засновників тих, хто відійшов у кращий світ. Щоб були живі люди, – виправдовується Микола Якимечко. –  Станом на сьогодні Мін'юст такого не вимагає, але два роки така вимога була".

1

Він додає, що зі спілки вищезгаданих митців ніхто не виключав, а їхні прізвища лише виключені зі складу засновників. Порадив художникам судитися з Міністерством юстиції.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: