fbpx

Працівники локомотиворемонтного заводу готуються до попереджувального страйку

Суспільство 12:31, 07.11, 2017

Працівники Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу не отримують зарплати з червня. Станом на 1 жовтня заборгованість із виплати заробітної плати становить 2,8 млн гривень.

Про це повідомив керівник заводу Руслан Терешко.

Як писав КУРС, сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що міська рада Івано-Франківська не може оформити право власності на локомотиворемонтний завод, а на представників міської влади відкриті кримінальні справи.

За словами Руслана Терешка, Фонд майна посилається на те, що не має відповідного висновку Антимонопольного комітету, тому не відбувається передача акцій.

"Якщо чесно, є відчуття, що певні особи перешкоджають, щоб місто стало власником цього підприємства",  каже Терешко.

Він зазначив, що попереднє керівництво заводу доводило його до банкрутства. Тому є заборгованість з виплати заробітної плати.

"Відсутні обігові кошти, арештовані рахунки. Це все не сприяє подальшому економічному розвитку підприємства",  розповів Руслан Терешко.

За його словами, колектив підприємства підготував лист-звернення до Кабінету міністрів, особисто до Прем’єр-міністра України, Антимонопольного комітету та Фонду держмайна про те, що відбувалося на підприємстві, і просить прискорити процес передачі акцій.

Колектив також залишає за собою право, зазначив Терешко, на певні акції непокори. У п’ятницю на підприємстві відбудеться попереджувальний страйк без блокування органів державної влади і міської ради.

"Це буде попереджувальний страйк, щоб якимось чином озвучити свою позицію",  повідомив Терешко.

Також він розповів, що завод має замовлення. А міська влада планує протягом п’яти років інвестувати в обладнання та інфраструктуру заводу більш як 10 млн гривень. Також заплановане збільшення кількості робочих місць. Тим часом за поточний рік кількість працівників на заводі зменшилася з 320 до 230 осіб.

Що стосується кримінальних справ щодо представників міської влади, про які говорив міський голова, Руслан Терешко сьогодні сам почув про них вперше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: