fbpx

Працівники локомотиворемонтного заводу просять облраду захистити підприємство від приватизації

Суспільство 12:08, 20.05, 2016

Звернення з вимогою не допустити приватизації заводу підписали 150 працівників.

Про звернення трудового колективу заводу на засіданні постійної депутатської комісії облради з розвитку промисловості, будівництва, архітектури і дорожнього господарства розповів Ярослав Ленів, голова правління ПРаТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод". 

За словами Леніва, "завод був потрібен і в часи Габсбургів, і Польщі, і Союзу, лише чомусь не потрібен Україні". Трудовий колектив просить обласну раду звернутися до ВРУ, Кабміну і Фонду держмайна з вимогою виключити підприємство з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, й залишити завод у державній власності. 

У зверненні йдеться, що завод стабільно працює, забезпечує близько 400 робочих місць, платить податки. 95% продукціі, що виробляє завод, – це залізнична продукція.

"Я вважаю, що такий завод потрібен місту і області. Позитивного досвіду приватизації таких підприємств в Україні немає", – заявив Ленів.

Ленів також нагадав про недавні скандальні події довкола призначення нового директора заводу, які сам вважає рейдерством. Втім, в ОДА жодного рейдерства на заводі не помітили

Зараз на підприємстві працює 327 осіб, звернення підписали 150. 

Начальник відділу приватизаціі управління державним майном та корпоративними правами регіонального відділеня ФДМУ в області Михайло Гавриляк зазначив, що приватизацією займається центральний апарат ФДМУ. На сьогоднішній день завершений пільговий продаж акцій працівникам підприємства. Так, 128 працівників придбали 0,5% акцій, 99,5% буде винесено на аукціон у вересні 2016 року.

Заступник директора департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Наталія Міненко запевнила, що ОДА зацікавлене, "щоб підприємство не пропало". За її словами, адміністрація вже зверталася до Кабміну з пропозицією виключити завод з переліку об'єктів на приватизацію.

"Але процес приватизаціі вже пішов, чисельність працівників скорочується, виробництво скорочується… Якщо треба, ОДА може звернутися ще раз, але процес пішов…" – сказала Міненко.

Депутатська комісія вирішила підтримати звернення трудового колективу підприємства і пропонує обласній раді звернутися до Кабміну з пропозицією зберегти локомотиворемонтний завод у державній власності.
 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: