fbpx

Працівники заводу "Княгинин" вчергове пікетували ОДА. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:27, 08.08, 2017

Сьогодні в Івано-Франківську до обласної державної адміністрації прийшли працівники спиртзаводу "Княгинин" на чолі з призначеною в. о. директора Зінаїдою Гаргат. Вони вимагали, щоб директора пустили на робоче місце.

Спершу пікетувальники постояли з плакатами під стінами ОДА, а потім вирушили в кабінет до заступниці голови ОДА Марії Савки. Вони надали усі документи, які свідчать про законне право директора приступати до праці. За їхніми словами, вхід на завод перекривають "тітушки".
1
Начальник патрульної поліції Дмитро Міхалець зазначив, що поліція не має законного права допомогти працівникам потрапити на завод, оскільки це може зробити лише уповноважений судовий виконавчий орган. Однак пікетувальників це не влаштувало. 
Люди вимагали в Марії Савки негайно вирішити питання. Взявши усі документи, вона разом з керівником юридичного відділу відправилася з'ясовувати питання.

Як писав КУРС, 18 липня колишні працівники "Княгинина" пікетували Івано-Франківську обласну державну адміністрацію. Пікетувальники вимагали виплат зарплати, яку не можуть отримати вже 10 місяців, та вільного доступу на завод.
 
КУРС писав, що процедура банкрутства Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання була розпочата за вимогою кредитора ДП "Підгайчиківський спиртзавод". 10 квітня цього року Господарський суд Івано-Франківської області постановив визнати завод банкрутом і почати ліквідаційну процедуру. Рішення про банкрутство державного підприємства прийняли з порушенням – без участі головного органу управління майном. Відтак до Львівського апеляційного суду звернувся головний розпорядник майна Івано-Франківського державного спиртоб'єднання – Міністерство АПК. Не дочекавшись результату апеляції, яку подала прокуратура та профільне міністерство, призначений ліквідатор Олександр Седлецький одразу ж почав звільняти працівників та продавати майно.
 
Нагадаємо, що після того, як працівники Обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості під господарським судом Франківська влаштували пікет, суддя Булка виніс ухвалу призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: