fbpx

Працівницям Залучанського дитбудинку недоплачують до зарплати

Суспільство 21:37, 15.04, 2016

В межах правозахисної кампанії БО "Українська благодійницька мережа" виявила, що молодший медичний персонал Залучанського дитячого будинку-інтернату не отримує надбавку у розмірі 15% до підвищеного посадового окладу, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів України № 875 від 29 вересня 2010 р. (за особливі умови роботи, зокрема, молодшим медичним сестрам з догляду за хворими, які працюють у дитячих будинках-інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих).

Нагадаємо, що значна частина вихованців Залучанського дитбудинку є сиротами та мають важку неповносправність. Молодший медичний персонал (санітарки-няньки, санітарки-ванниці) будинку-інтернату виконує найскладнішу роботу, здійснюючи базовий догляд за дітьми та старшими вихованцями.

Волонтери-юристи "Української благодійницької мережі" проаналізували штатні розклади інших дитячих будинків-інтернатів України, в яких діють відділення III-IV профілів (тобто таких самих, як Залучанський), та виявили, що у цих дитбудинках зазначену надбавку виплачують (її розмір коливається в межах 302-307 гривень на місяць).

З метою вжиття належних заходів реагування на це порушення прав працівниць дитбудинку "Українська благодійницька мережа" надіслала звернення до компетентного органу – територіальної державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: