fbpx

"Правий сектор" проти встановлення літника на вулиці Страчених у Франківську

Суспільство 14:43, 23.04, 2015

Активісти вважають блюзнірством встановлення літнього майданчика поруч із місцем, де німецькі окупанти 15 листопада 1943 року розстріляли 15 українських націоналістів.

Про це лідер прикарпатського "Правого сектору" Василь Абрамів заявив на засіданні Івано-Франківського міськвиконкому, на якому мали розглядатися серед іншого й дозволи на встановлення літників у місті. 

"Це наруга над нашою пам'яттю і нашою національною історією. Ми вважаємо, що ця вулиця взагалі має бути вулицею скорботи", – заявив Абрамів.

Конфліктний літник планує встановити кафе "Цімес", що належить сім'ї дружини відомого у місті нотаріуса Ігоря Фріса. Минулого року власники домоглися дозволу на встановлення літника у суді.

Втім, через відсутність кворуму засідання міськвиконкому так і не відбулося. 

Як повідомляв КУРС, 3 квітня громадські слухання відхилили проект нової редакції Положення "Про розміщення та порядок облаштування літніх торгових майданчиків в місті Івано-Франківську". Нова редакція Положення, запропонована управлінням торгівлі, передбачала встановлення нової заборони – на розміщення літніх торгових майданчиків ближче, ніж за 20 м до культових споруд та пам’ятників. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: