fbpx

Представники однієї з найбільших міжнародних організацій зустрілись у Верховині. ВІДЕО

Політика 17:07, 26.09, 2017

Вони радо приймають виклики сьогодення і вже знають, чого потребує нинішня молодь. Представники однієї з найбільших організацій у світі YMCA з різних куточків України та світу зібралися у Верховині, аби підбити підсумки роботи за рік. Місцем зустрічі обрали нещодавно створений тутешній молодіжний центр.

Ним опікується директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутат Верховинської райради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Соломійчук.  

"За цей рік ми зробили такий центр. Ми зробили хостел і кафе, в якому ж наші волонтери і готують. Це і є популяризація мого краю – Верховинщини, Карпат, гуцульських звичаїв та обрядів. Для мене важливим є те, що люди приїдуть з усього світу і побачать мою Верховинщину такою гарною, якою вона є",  розповідає Ольга Соломійчук.

Неабияк пишаються успіхами прикарпатських колег столичні гості. Кажуть, такий молодіжний центр є одним з найкращих. Тож вже став прикладом для створення подібних і в інших містах України.

Генеральний Секретар YMCA України Віктор Сербулов говорить, що дуже важливо, щоб молодь мала де проводити дозвілля: "Зараз Міністерство молоді і спорту проводить спеціальні зустрічі на цю тему. Створено робочу групу з надання методичних рекомендацій, як створювати такі центри".

Керівник партнерської групи для України (Швеція) Ян Ніссен додає: "Якщо говорити про YMCA у Верховині, то я бачу величезний розвиток за останні роки. На сьогоднішній день є дуже багато локальних YMCA по всьому світу, які б щиро заздрили такому приміщенню". 

Окрім зробленого, у представників прикарпатського осередку YMCA чимало планів на майбутнє. А це неймовірні зустрічі молоді у цьому центрі та традиційний міжнародний YMCA табір "Рай у Карпатах". А ще цілорічні зустрічі молоді  з різних куточків України у Маєтку святого Миколая та відвідування оздоровчого центру, який прийматиме сотню дітей.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: