fbpx

Представники верховинського села Устеріки приїхали на сесію обласної ради з протестом. ФОТО

Суспільство 10:38, 23.12, 2016

Мешканці села Устеріки Верховинського району Івано-Франківської області з плакатами протестують у сесійній залі обласної ради – домагаються виходу громади з Білоберізької ОТГ.

Сьогодні люди вперше стали на сесії перед президією обласної ради.

"Ми не раби – ми проти гетто", "Устеріки вимагають дострокових виборів сільського голови та депутатів", "Устеріки мають право на вільне волевиявлення", "Гуцулам, лемкам, бойкам добробут. Колгоспи потім", "Як Донбасу, то особливий статус, а як Устерікам, то нова комуна. А далі що, новий "Совєтський Союз?" – такі плакати тримають у руках представники Устерік. 

На сьогоднішній сесії обласної ради мали би розглянути проект змін до "Перспективного плану об'єднання громад" у частині виключення села Устеріки зі складу Білоберізької ОТГ. Нагадаємо, таке рішення прийняли на минулому сесійному засіданні облради після бурхливого обговорення ситуації. 

Депутат від БПП Дмитро Дзвінчук перед початком формування порядку денного запропонував заслухати сьогодні питання Устерік знову. "Ми маємо відреагувати на їхнє звернення", – сказав Дзвінчук. 

Заступник голови ОДА Валерій Крецул поінформував депутатів, що ця тема не нова.

"Ми визнаємо, що громада має право на вихід з ОТГ, ми підтримуємо їхнє прагнення. Останній раз ми розглядали їхнє питання минулого тижня і підготували проект рішення, але наступного дня ми обговорили його на регіональній групі, яка теж підтримала вихід села Устеріки. І тут ми наштовхнулися на юридичні перешкоди. Ми надіслали запит у Мінрегіонбуд, як вирішити це питання законодавчо", – пояснив Крецул.

Заступник голови облради Василь Гладій запропонував адміністрації терміново підготувати проект рішення про внесення змін до перспективного плану об'єднання територіальних громад у пункті виходу села Устеріки. Голова обласної ради Олександр Сич і депутати його підтримали.

Відтак внесли у порядок денний питання щодо Устерік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: