fbpx

Продажі "зелених" авто в усьому світі зросли на 43% за три квартали 2015 року

Економіка 20:03, 02.11, 2015

Обсяги продажів електромобілів у світі продовжують зростати.

Так, за вересень 2015 року в головних регіонах світу продано більше 47,000 авто на електротязі.
 
За три квартали поточного року було продано 333 тис. авто – у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року зростання становить 45%, повідомляє ресурс АutoСonsulting.com.ua.
 
Таке зростання викликане активністю ринку "зелених" авто в Китаї. За підсумками вересня, продажі електромобілів у Піднебесній обігнали США та Європу. У вересні в Китаї продали 16,6 тис. електромобілів, в Європі – 15,7 тис., в США – близько 10 тис. 
 
Однак якщо брати статистику за три квартали поточного року, то «розстановка сил» дещо відрізняється. З січня по вересень в Європі було продано 120,6 тис. "зелених" авто, в Китаї – близько 100 тис., у США – 81,6 тис.
 
Цікаво, що Китай розвиває свій ринок електромобілів виключно за рахунок авто власного виробництва (за винятком Tesla), при цьому електрокари в Піднебесній представлені в різних класах. А кількість новинок, що вийшли на китайський ринок електромобілів в цьому році,  десятки.

Що стосується моделей авто, то в 2015 році абсолютним лідером продажів виступає Nissan Leaf. (за три квартали в світі продано 35 тис. екземплярів). 
 
Але його позиції вже атакує і Tesla Model S, і Mitsubishi Outlander PHEV, дуже близькі BYD (Китай), BMW і Volkswagen.
 
Електромобілі стали затребувані і в Україні. Так, за 9 місяців 2015 року нових електромобілів було продано 78 штук (+310% до показника минулого року).
 
На Прикарпатті бігає один електромобіль Tesla.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: