fbpx

Проект "Житло" для учасників АТО: у Франківську ветеранів забезпечать квартирами в новобудовах

Суспільство 13:20, 06.07, 2016

Впродовж 2016-го і двох наступних років квартири в Івано-Франківську отримають близько півсотні ветеранів.

Міська Асоціація учасників АТО реалізує в обласному центрі Прикарпаття власну програму із забезпечення кварирами ветеранів. Проект "Житло" для учасників АТО буде втілений впродовж трьох наступних років у співпраці атовців із міською владою та забудовниками міста. Частину кваритир планують отримати вже цього року. 

"Спілка добровольців АТО Прикарпаття розробила проект щодо забезпечення бійців АТО житловою площею, який не несе затрат із міського чи державного бюджету. В 2016 році організації учасників АТО, об'єднавшись у "Міську Асоціацію учасників АТО", втілили в життя дану програму. Погодивши всі юридичні та бюрократичні процедури із міською владою і мером Русланом Марцінківим, після тривалих дискусій та обговорень ми вже скоро запускаємо цей процес. Відповідно до першої, погодженої програми учасники АТО отримають 25-30 квартир, з них 8-10 в поточному році. Ще порядка 20 квартир протягом двох наступних років", – повідомив в соцмережі голова Спілки добровольців, учасник міської Асоціації Василь Андріїв. 

Суть проекту:

1. Міська влада надає земельний участок в м. Івано-Франківськ, відповідно до запитів та резерву "Міської Асоціації учасників АТО" (таких зарезервованих ділянок є п'ять).

2. Інвесторам-забудівникам на цій ділянці пропонується будівництво багатоповерхового житлового будинку.

3. Визначається інвестор, який пропонує найкращі умови забезпечення житлом бійців АТО (враховується кількість квартир та терміни здачі, в тому числі можливість отримання квартир у вже збудованих будинках).

4. Визначається черга із учасників АТО згідно з потребою та соціальним становищем.
Публікується список отримувачів за чергою, щоби забезпечити прозорість процесу розподілу.

"Після цього підписуємо договори і контролюємо всі процеси та етапи погодження з архітектурою, прийняття рішень на сесії та етапи своєчасного будівництва інвестором багатоквартирного житлового будинку", – запевнив Андріїв.

20 червня, за його словами, Асоціація провела збори з інвалідами та малозабезпеченими бійцями з приводу цього проекту. Відтак прийняли рішення спільно з ними і їхніми сім'ями визначати першочерговість отримання квартир.

При складанні черги враховують такі критерії:

1. Інваліди АТО  3 групи
2. Багатодітні
3. Малозабезпечені 
4. Інші учасники АТО

"Враховуючи кількість воїнів АТО та обмежену можливість проекту із забезпечення квартирами, ми розбиваємо програму на три етапи. Перший етап  забудова ділянки на вулиці Стуса, біля "Епіцентру". Площа земельного участка орієнтовно 0,046 га. Інвестор-забудовник "Ярковиця". Інші два етапи програми на черзі перемовин з інвесторами та міською владою. В подальшому будемо включати і воїнів-афганців",  пояснив представник Асоціації. 

"Підтримую", – прокоментував у соцмережі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

Нагадаємо, громадські організації та спілки ветеранів об'єдналися в міську Асоціацію учасників АТО. 

Між учасниками АТО та міською владою Франківська укладений Меморандум про виконання соціальних зобов'язань перед ветеранами відповідно до чинного законодавства. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: