fbpx

"Прокачатися" в ІТ, політати та відсвяткувати з Коломиєю: як провести вихідні

Стиль життя 08:15, 18.08, 2018

Доки літо нас тішить своїм теплом, не можна гаяти часу! Гайда з друзями чи рідними на річку або на пікнік! Завершити вікенд можна на традиційному "Квадраті Курбаса". А тим часом КУРС підібрав кілька цікавих варіантів дозвілля.

Повчитися на чужих невдачах в ІТ

В роботі все гладко не буває. Тим більш – у програмуванні та дизайні. Аби написати по-справжньому крутий код та створити сайт, треба набити багато ґуль. Зустріч буде цікава для тих, хто робить перші кроки в ІТ і хоче запобігти провалам або ж входить до лав досвідчених програмістів/дизайнерів. Можна буде почути практичні поради або вигукнути: "о, в мене теж так було"!
Викладачі-практики від Beetroot Academy розкажуть про великі і малі помилки, розглянуть неочевидні та цікаві рішення. Буде нагода подискутувати.

Спікерами будуть Ростислав Дячок – Advanced JavaScript, Юліан Терлецький – Front-End, Ігор Ребега – Back-End, Микита Грач – Web Design.

1

Коли: 18 серпня, 11:00.

Де: Промприлад. Реновація, вул. Ак. Сахарова, 23.

Ціна: 99 грн. Квитки можна придбати за посиланням >>.

 

"Drive for life"

Фестиваль автомотоавіатехніки "Drive for life" відбудеться у Коломиї 18-19 серпня. Цього року організатори підготували унікальні спортивну та концертну програми. На фестивалі буде чимало новинок. Для гостей дійства виступатимуть гурти "Казка", "Бумбокс", "Друга ріка", а також чимало інших відомих виконавців. Щодо спортивної складової, то на усіх чекають традиційні бої автомобілів, автослалом, чемпіонат з автозвуку.

Серед інших змагань тут проведуть "Strong Open Challenge", на який приїдуть учасники з чотирьох країн. Це своєрідні богатирські ігри.

Буде потужна авіаскладова фестивалю. Кожен зможе не лише роздивитися авіатехніку зблизька, а й політати та навіть стрибнути з парашутом. Цього року також втілиться у життя давня задумка організаторів – повітряні кулі. Для гостей фестивалю передбачена парковка, а для дітей  розваги та аніматори.

 

Вечір з Kazka

Зіркові ведучі вечора – найвеселіші Дмитро Зелінський та Саша Степаненко. Гурт Kazka – музичний гурт із Києва, який грає в стилі experimental pop з елементами електро-фольку. "Відкриття року 2017" за версією музичної премії YUNA, "Дебют року 2017" за версією музичного видання Karabas Live, "Нові імена" за версією музичної премії "Золота Жар-Птиця", "Краща пісня поп-гурту" ("Свята") та "Кращий дебют" за версією радіостанції Країна ФМ.

Всі пісні гурт виконує виключно українською мовою.

Коли: 18 серпня, 20:00.

Де: "Зосина Воля", вул. Дудаєва, 10.

Ціна: 300-350. Для бронювання столиків телефонуйте за номером 0962741394

 

Відсвяткувати з Коломиєю

Коломиї виповнюється 777 років! Святкові заходи розпочалися ще у п’ятницю, а кульмінація очікується завтра, 19 серпня.

День розпочнеться з турнірів з міні-футболу та шашок, а також презентації книжки. Потім відбудуться конферти фольклорних колективів, духового та військового оркестрів. Також пройде чемпіонат з брейк-дансу, фестиваль фарб, концерти гуртів "Коломияни" і "Полюс", а також Тараса Петриненка. Завершить святкування концерт гурту "Kozak System".

2

Коли: 19 серпня, з 10:00.

Де: площа Відродження, Коломия.

Ціна: безкоштовно.

 

Дивитися

У широкий прокат нарешті вийшла стрічка про зухвалу екоактивістку "Гірська жінка: на війні"

За сюжетом фільму головна героїня, 50-річна Хатла, живе тихим життям – однак за образом самотньої диригентки хору ховається зухвала екоактивістка. Під псевдонімом "Горянка" жінка веде одиночну війну з місцевим алюмінієвим заводом. Вона ризикує всім, щоб захистити природу ісландських передгір'їв, – але ситуація змінюється, коли в її житті з'являється дівчинка-сирота з України.

Світова прем'єра стрічки Бенедикта Ерлінґссона пройшла в рамках "Тижня критики" Каннського кінофестивалю, де фільм отримав три премії: авторську нагороду Prix SACD за музику, глядацький приз Prix du Public та єдину державну премію фестивалю – Grand Rail d'Or, символічну нагороду від асоціації залізничників-кінематографістів. 

Також фільм удостоївся призу від асоціації Cinécole – Coup de Coeur, який присуджується викладачами та студентами французьких вишів одному з 11 фільмів програми Каннського кінофестивалю. 

В Україні "Гірська жінка: на війні" став фільмом відкриття Одеського кінофестивалю.

Картина створена в копродукції України, Франції, Ісландії, за підтримки Держкіно України.

Коли: 18-19 серпня, 16:25

Де: театр кіно "Люм’єр", вул. Грушевського, 3.

Ціна: 65 грн.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: