fbpx

Прокуратура викрила двох франківських комунальників, які оформляли підряди на свої фірми

Суспільство 20:07, 09.08, 2016

Івано-Франківська місцева прокуратура склала та скерувала до суду адміністративний протокол за ст. 172-7 КУпАП щодо посадовця комунального підприємства. За цією статтею управлінням департаменту захисту економіки ГУ НП в Україні також складено протокол щодо іншого посадовця цього ж підприємства.

Встановлено, що івано-франківське підприємство уклало з суб'єктами господарювання більш як 40 договорів на понад 600 тисяч гривень з проведення ремонтних робіт, при цьому працівники комунального підприємства, які контролювали виконання робіт, були засновниками фірм, які отримали підряди. Про це повідомила прес-служба прокуратури в Івано-Франківській області.

"Відтак вказані посадовці підписали акти приймання-передачі виконаних робіт, проведених підприємствами, співзасновниками яких вони були, не вживши жодних заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів та не повідомивши свого керівника про наявність конфлікту інтересів", – йдеться в повідомленні.

Протоколи щодо них скеровано до Івано-Франківського міського суду.

Як писав КУРС, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Як писав КУРС, нещодавно Віктор Синишин очолив КП "Міськсвітло".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: