fbpx

Прикарпатець перерахував шахраям 32 тисячі гривень за нібито виграний автомобіль

Суспільство 16:05, 22.05, 2017

На гачок шахраїв потрапив мешканець Болехова.

Повіривши шахраям, житель Болехова перерахував 32 тисячі гривень за нібито виграний автомобіль.

Чоловік зрадів отриманому повідомленню та передзвонив на вказаний номер телефону. В результаті перерахував невідомому гроші на вказаний рахунок, після чого телефонний зв'язок з тим обірвався.

"Одержавши бажане, тобто обдуривши свою жертву, шахраї ліквідовують сім-картки мобільних операторів і таким чином замітають за собою злочинні сліди. Тож варто ігнорувати подібного роду інформацію", – прокоментував в мережі начальник ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

Болехівець оплатив так звані "податкові збори та інші витрати" від виграшу.

Чоловік протягом трьох днів здійснив десять платежів через банківський термінал, віддавши 32 000 гривень, і жодного разу не засумнівався, чи можливо без участі в розіграшах отримати коштовний виграш.

Перерахувавши вказану суму, прикарпатець зателефонував на номер шахрая  в телефонній розмові той обіцяв, що 21 травня виграш йому доставлять за місцем проживання. Але зв'язок уже був відсутній. У розпачі чоловік звернувся до поліції.

У поліції радять при отриманні подібних смс-повідомлень чи телефонних дзвінків негайно повідомляти правоохоронцям. І записувати телефонні номери злочинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: